Friday, 17 November 2006

MUKHRIZ 'BUNUH DIRI'Tindakan Mukhriz Mahathir menuruti bapanya membuat kritikan terbuka kepada Imam Al Hadhari Wal Badawi umpama tindakan membunuh diri. Ini kerana sekarang ini Mukhriz dilihat telah melakukan kesalahan besar oleh Umno.

Mungkin Mukhriz sudah bersedia untuk menerima hukuman sebab itu beliau berani berbuta demikian. Bukan Mukhriz tidak tahu bahawa Presiden Umno adalah orang yang 'maksum' tiada kesalahan dan apa sahaja yang keluar dari mulutnya merupakan perintah dan sudah pasti akan diikuti oleh pengikutnya, 'PATIK TAAT DAN PATIK JUNJUNG'.

Bukankah Muhkriz sedar semasa bapanya menjadi Presiden Umno dulupun hal yang sama juga berlaku. Sesiapa sahaja yang tidak taat dan menyanggah 'titah' Presiden sudah pasti akan menerima hukuman.

BERSEDIALAH WAHAI MUKHRIZ. 'SANG SAKA BANGSA' BILA-BILA MASA SAHAJA AKAN DIHANTAR KEPADA ANDA SEBAGAI SIMBOLIK ANDA AKAN DIHUKUM UMPAMA FILEM MEGAT TERAWIS


KEHEBATAN UMNO MEMERINTAH : LEBIH 300,000 RIBU PENAGIH, 50,000 PENGANGGUR


Timbalan Perdana Menteri ketika menyampaikan ucapan penggulungannya di perhimpunan agung Umno di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) petang tadi mengaku bahawa kini terdapat 300,000 penagih dadah dan 50,000 graduan menganggur sehingga Julai. Angka yang diberikan Najib jelas menunjukkan kegagalan Kerajaan Islam Hadhari pimpinan Imam Al Hadhari Wal Badawi gagal mengatasi masalah yang semakin kronik ini.

Masalah ini adalah merupakan masalah yang semakin serius ditambah lagi dengan masalah-masalah lain seperti kadar jenayah yang semakin meningkat, kadar murtad yang berleluasa, kadar rasuah yang semakin membimbangkan sehingga indeks kita merudum jatuh dan pelbagai lagi masalah.

Namun Imam AL Hadhari Wal Badawi cuba mengangkat bakul sendiri apabila membentang 'report card'nya dalam ucapan dasar pada Persidangan Umno yang tamat petang tadi.

Manakala pengikut-pengikut dan pegampu-pengampu setia beliau pula ternganga mendengar 'klengtongnya'.

Sedangkan pelbagai masalah berlaku dalam 3 tahun beliau memerintah sedikit pun tidak diungkit. Antaranya Pilihanraya terkotor berlaku dalam PRU 2004, indeks rasuah semakin merudum, bilangan orang Islam Murtad lebih 100,000 (dakwa Mufti Perak), Bahasa Melayu terus dipinggirkan, bantuan perkapita kepada SAR terus dihentikan, diskrminasi kepada kerajaan Kelantan terus berlaku dan bermacam-macam.


WAKIL Umno MELAKA SANGGUP BERMANDI DARAH?


Wakil Umno Melaka Hasnoor Sidang Hussein ketika membahaskan ucapan dasar Presiden Umno semalam berkata Umno sanggup bermandi darah mempertahankan Islam dan Melayu. Bukan main hebat lagi Hasnoor bercakap tetapi sedarkan Hasnoor bahawa di Melaka sendiri kedaulatan Melayu semakin terhakis, tapak-tapak kedai milik orang melayu di tengah-tengah Bandar Melaka 'dirampas', kejadian Murtad melibatkan seorang wanita melayu dan anak-anaknya di Duyong tidak mendapat pembelaan, taman-taman perumahan yang mahal-mahal dikuasai bangsa lain, tanah wakaf dijual kepada bukan Islam dan banyak lagi kejadian malang menimpa agama dan bangsa Melayu.

Ini semua adalah angkara Umno. Mengapa Hasnoor dan bossnya Ali Rustam diam seribu bahasa. Cerminlah sikit muka tu kalau nak bercakap. Jangan cakap berdegar-degar tetapi diri sendiri yang mematikan Islam dan melayu.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59