Tuesday, 31 October 2006

DR MAHATHIR SEMAKIN MEMENINGKAN KEPALA 'LAH SENGET'


Semenjak pertemuan empat mata antara Mahathir-Lah Senget (Nama timangan yang diberi oleh pengedali blog ipm - matnoq) sengketa kedua-dua mereka semakin meruncing. Pelbagai pandangan dan gesaan dibuat oleh budak-budak hingusan supaya Mahathir dipecat, digantung keahlian dan sebagainya. Budak-budak hingusan ini semakin berani mengambil kesempatan untuk menaikkan nama masing-masing dengan mengampu dan membodek Lah Senget dengan kenyataan-kenyataan berani tersebut. Tetapi banyak juga kenyataan yang menyifat gesaan supaya memecat Mahathir sebagai biadap.

Nampaknya lepas Lah akan semakin senget memikirkan bagaimana hendak 'menghapuskan' Mahathir. Mahathir semakin berani menunjukkan kukuk dan taringnya.

Kenyataan Ketua Pemuda Umno Kedah "Kekuatan Umno tidak akan terjejas meskipun Tun Dr Mahathir Mohamad dipecat dari parti itu kerana Umno sudah pernah berdepan dengan beberapa krisis besar, termasuk penubuhan Parti Semangat 46 dan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim."

“Jika Datuk Seri Anwar (bekas Timbalan Perdana Menteri dan bekas Timbalan Persiden Umno boleh dipecat tidak ada sebab tindakan sama tidak diambil ke atas Tun Dr Mahathir,” kata Mohd Rawi Abdul Hamid, Ketua Pemuda Umno Kedah kepada malaysiakini.

Ketua Pemuda Umno Terengganu, Mohd Sabri Alwi pula mendesak Mahathir keluar parti. juga menggesa Majlis Tertinggi (MT) mengambil tindakan disiplin ke atas bekas Perdana Menteri itu


ISTANA DUNIA. BAGAIMANA DENGAN ISTANA DI AKHIRAT?


Istana Timbalan Ketua Umno Klang
Istana Zakaria.


Sehari dua ini riuh rendah dengan isu Istana Ketua Umno Bahagian Klang Zakaria Md Deros. Diberitakan istananya 16 bilik dan berharga RM8 juta. Malah Timbalan Ketua Bahagian Umno Klang juga membina istana yang tidak kurang besarnya. Dua-dua tiada kelulusan Majlis Perbandaran. Satu lagi mana depa dapat duit banyak-banyak ni?

Mereka berdua ni seolah-olah bertanding siapa punya istana yang besar. Rakyat bawahan kais pagi makan pagi kais petang makan petang.

BAGAIMANA DENGAN ISTANA KITA DI AKHIRAT NANTI? SUDAH KITA FIKIRKAN KE?


PEMIMPIN Umno KLANG BUTA KAYU


Mesyuarat tergempar UMNO Bahagian Klang semalam mengambil keputusan akan membuat rayuan untuk mengekalkan ketuanya, Datuk Zakaria Md. Deros sebagai ahli majlis, Majlis Perbandaran Klang (MPK).

Setiausahanya, Ishak Mohd. Jonid berkata, mesyuarat yang turut disertai oleh wakil Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO bahagian itu sebulat suara bersetuju untuk menghantar rayuan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo.

“Kita menyokong penuh kepimpinan Zakaria dan akan sentiasa bersama beliau dalam isu yang beliau hadapi ini,” katanya pada sidang akhbar di Bangunan UMNO Bahagian Klang, Pandamaran di sini.

Mesyuarat dipengerusikan oleh Timbalan Ketua UMNO Bahagian Klang, Datuk Mazlynoor Abdul Latiff selama satu setengah jam. Zakaria tidak hadir.

INILAH PERANGAI MAJORITI AHLI DAN PEMIMPIN UMNO. MEREKA AKAN MENYOKONG PEMIMPIN TANPA MENGIRA APA YANG DILAKUKAN OLEH PEMIMPIN MEREKA SAMADA MELAKUKAN MAKSIAT, RASUAH, PENIPUAN DAN SEBAGAINYA MEREKA TETAP MENYOKONG DAN MENGEKALKAN MEREKA.

INILAH YANG BERLAKU KEPADA AMID NORDIN, SHAHIRUDDIN MOIN DAN RAMAI LAGI YANG MELAKUKAN KESALAHAN RASUAH POLITIK TETAPI MEREKA TETAP DIKEKALKAN SEBAGAI ADUN.

SEKARANG ZAKARIAN DEROS PULA BUAT SALAH. BUKAN SAHAJA MEMBINA ISTANA DENGAN TIDAK MENDAPAT KELULUSAN MAJLIS KERAJAAN TEMPATAN MALAH APA YANG KITA PERSOALKAN DARI MANA BELIAU DAPAT DUIT SEBANYAK ITU. MB SELANGOR PULA SEOLAH-OLAH INGIN MEMPERTAHANKAN ZAKARIA SEHINGGA SULTAN TERPAKSA CAMPUR TANGAN. KALAU TIDAK SEMUANYA AKAN DIDIAMKAN. SEBAGAIMANA DUN SELANGOR MENOLAK USUL ADUN DAP SUPAYA ISU INI DIBAHASKAN DI PERSIDANGAN DUN PADA AWAL TAHUN DULU.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59