Monday, 26 June 2006

Nazri cabar Dr. M jadi 'jantan'


Kuala Lumpur 26 Jun : Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Aziz mencabar bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohmad bertindak 'jantan' dengan keluar dari Umno secara sukarela.

Dalam sidang media yang hangat selama kira-kira 45 minit di lobi Parlimen hari ini, Nazri berkata, jika Dr. Mahathir terus kekal dalam Umno, beliau hanya akan menjadi kaki bangkang.

" Lebih baik kalau Dr. Mahathir bertindak jantan, tinggalkan Umno," katanya.

Komen keras Nazri pagi ini adalah serangan terbaru dari anggota kabinet Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi terhadap bekas Perdana Menteri itu selepas 'perang mulut' antara Dr. Mahathir dan kerajaan reda sejak seminggu lalu.

Sebelum ini ada spekulasi bahawa Abdullah dan Majlis Tertinggi (MT) Umno mahu memecat Dr. Mahathir ekoran kelantangan beliau mengkritik kerajaan. Bagaimanapun mesyuarat MT Umno pada Isnin lalu tidak membincangkan soal pemecatan tersebut.

Nazri turut mempertahankan menantu Abdullah, Khairy Jamaluddin yang menjadi sasaran Dr. Mahathir dalam satu majlis dialog di Taman Melawati, Hulu Kelang, Selangor Sabtu lalu.

“Orang tua berusia 81 tahun mahu bergaduh dengan orang muda berusia 31 tahun. Lebih baik Dr. Mahathir bergaduh dengan orang seusia dengannya.

“Semata-mata kerana dia marahkan seorang tokoh muda dia nak musnahkan negara ini," tekan Nazri lagi sambil mengisytiharkan perang terbuka dengan Dr Mahathir.

Sumber : Malaysiakini


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59