Friday, 24 February 2006

DPP BUKIT KATIL SELAR PM KERANA TIDAK AMBIL TINDAKAN KE ATAS NST


MELAKA 24 FEB : Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil menyelar PM kerana tidak mengambil tindakan keatas NST yang menyiarkan gambar kartun kontroversi dalam akhbar tersebut baru-baru ini.

"Tindakan PM ini jelas menunjukkan bahawa beliau tidak konsisten dalam isu penghinaan kepada Nabi. Kalau Sarawak Tribune dan Guangming Daily di ambil tindakan mengapa NST terlepas" soal Ketua DPP Kawasan Hj Salamat Aman.

"Apakah NST mempunyai kekebalan kerana 'orang kuat' Al-Badawi iaitu Kalimullah Hassan menerajui NST" soal Salamat lagi.

PM Al-Badawi hari ini berkata kerajaan tidak akan mengambil tindakan ke atas NST kerana NST telah memohon maaf.

"Aduh! senang sungguh Al-Badawi memaafkan NST, hanya dengan minta maaf dah boleh lepaskan mereka, lepas ini akan lebih banyak surat khabar yang kurang ajar lepas tu minta maaf" kata Hj Salamat dengan nada marah.

Pelbagai pihak menyifatkan tindakan Al-Badawi menggambarkan bahawa tindakan beliau ini jelas menunjukkan Al-Badawi merupakan PM yang lemah dan tidak konsisten dalam sebarang tindakan.

"Sekali nampak tegas, masa lain nampak lembik, dalam kes penghinaan kepada Nabi pun beliau tidak kisah, yang penting nak jaga kroni" sungut Moazzar Manzor seorang pekerja swasta sewaktu diminta mengulas isu ini.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59