Monday, 23 January 2006

DANA DEWAN PEMUDA BUKIT KATIL: CD KEPUTUSAN PILIHANRAYA UMUM 1959-2004 DIJUAL DENGAN HARGA RM10.00


Dewan Pemuda Bukit Katil melalui Lajnah Penerangannya sedang berusaha untuk mengumpul dana untuk kegunaan dewan ini.

Untuk itu pihak Lajnah Penerangan DPP Kawasan Bukit Katil mempelawa kepada sesiapa yang berhajat untuk mendapatkan maklumat lengkap keputusan pilihanraya umum 1959-2005 untuk membelinya dari pihak kami dengan harga RM10.00. Para pembeli diminta menyertakan alamat dan pilihan samada ingin mendapatkannya dalam bentuk CD atau soft copy dengan dihantar melalui email.

Pembayaran boleh dibuat atas melalui akaun maybank bernombor : 504067051312 atas nama Mohd Sofi Abdul Wahab. Bukti pembayaran boleh dibuat dengan menghantar slip bank ke alamat : DPP Kawasan Bukit Katil,
D/A DT 1678, Jalan Angkasa Nuri 22, Taman Angkasa Nuri,
Taman Merdeka, 76100 Batu Berendam, Melaka.

ATAU faxkan kepada 06-317 0430

Pihak kami menghantar keputusan tersebut apabila bukti pembelian di terima. Pembelian boleh dibuat bermula pada 27 Januari 2006. Segala maklumat boleh hubungi mstcmal@miosh.net

MEMBELI SAMBIL BERAMAL.


SAMY VELLU BONGKAKBUKIT KATIL 23 JAN : Presiden MIC Datuk Seri S. Samy Vellu diketahui umum sebagai salah seorang menteri yang paling lama di dalam kabinet di lihat cukup bongkak ketika di tanya tentang saranan Presiden Parti Progresif Penduduk (PPP) Datuk M. Kayveas yang meminta kesemua 9 orang menteri yang menghantar memo kepada PM tempohari meletakkan jawatan.

Samy dengan angkuh dan marah berkata :

"Siapa peduli pasal dia? Siapapun tak peduli pasal dia. Kami sembilan menteri, kami berjumpa Perdana Menteri kerana kami adalah menteri. Beliau bukan seorang menteri.

"Memandangkan kami adalah menteri, kami mempunyai ruang untuk berjumpa PM pada bila-bila masa sahaja. Beliau (Kayveas) bukanlah seorang menteri dan itu masalah beliaulah. Beliau patut minta PM lantik beliau menjadi menteri." kata Samy Vellu dengan bongkak.

"Kami tahu apa yang kami lakukan. Perdana Menteri tahu apa masalah kami. Kami tidak minta nasihat daripada pihak lain. Nasihat Perdana Menteri sudah cukup baik... apa yang dikatakannya, kami akur," katanya lagi.

"Saya tidak mahu berbincang mengenai memorandum itu sekarang... tapi apa yang tersimpan di hati saya, saya akan kemukakannya kepada Kabinet," kata Samy Vellu di petik dari laporan sebuah akhbar internet baru-baru ini.

Inilah rupa sebenarnya pemimpin-pemimpin BN yang bongkak dan tidak mahu menerima langsung pandangan orang lain.

Pemerhati politik melihat Timbalan Presiden MIC, Dato' S.Subramaniam adalah lebih berkarisma dan professional dari Samy Vellu.

Gambar Ihsan Agendadaily.


CERAMAH MAT SABU DAN SALAHUDDIN SELASA DAN RABU INI


INFO AKTIVITI


Ceramah YB Salahuddin Ayub dan Tuan Haji Mohamad Sabu akan di adakan di Melaka seperi maklumat lenkap di bawah :-

Tarikh : 24 Januari 2005
Penceramah : YB Salahuddin Ayub, Us Kamaruddin Sedik
Tempat : Markaz PAS Bukit Katil
Masa : 9.00 malam

Tarikh : 25 Januari 2005
Program : Hi -Tea bersama Tuan Haji Mohamad Sabu
Tempat: Markaz PAS Bukit Baru
Masa : 3.00 petang

Tarikh : 25 Januari 2005
Penceramah : Tuan Haji Mohamad Sabu, Adly Zahari
Tempat : Markaz PAS Solok Gaung
Masa : 9.00 malam

Semua di jemput hadir.


TIADA APA LAGI YANG AHLI DAN PEMIMPIN Umno TAK BUAT


KOTA BHARU 23 Jan. - Ahli dan pemimpin Umno memang terkenal dengan masalah rendah moral dan tidak berakhlak. Kes-kes seperti rasuah politik (politik wang), menipu, khalwat, kebas duit, bunuh dan sebagainya telah biasa dilakukan oleh mereka ini.

Pemimpin Umno, Dato' Mokhtar Hashim didapati membunuh Dato' Taha, puteri Umno di dapati berkhalwat, Amid Nordin/Isa Samad di dapati mengamalkan rasuah politik dan bermacam-macam kes lagi.

Terbaru Ketua UMNO Bahagian Kubang Kerian, Mohd. Fauzi Ismail, 43, dihadapkan di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas dua tuduhan pengubahan wang haram yang semuanya bernilai RM138,210 pada tahun lalu.

Mengikut pertuduhan pertama, dia didakwa menerima wang hasil aktiviti haram RM91,650 daripada Mohd. Syahbuddin Hashim, 26, di hadapan Stadium Sultan Muhamad Ke-IV di sini pada 6 Januari 2005 antara pukul 12.30 tengah hari hingga 7 malam.

Dia juga didakwa menerima wang sebanyak RM46,560 daripada Wan Ibrahim Wan Setapa, 43, di Pejabat UMNO Bahagian Kubang Kerian di sini pada 10 Januari 2005 antara 1 hingga 2 petang.

Mohd. Fauzi bagaimanapun tidak mengaku salah di atas kesemua pertuduhan yang dibacakan terhadapnya di hadapan Hakim Che Mohamad Zulkifly Jusoh kira-kira pukul 3 petang ini.

Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram 2001.

Jika sabit kesalahan, dia boleh didenda sehingga RM5 juta atau penjara sehingga lima tahun atau kedua-dua sekali.

Che Mohamad Zulkifly membenarkan Mohd. Fauzi dibebaskan dengan ikat jamin RM20,000 dengan seorang penjamin untuk kedua-dua kes tersebut dan dia juga diminta menyerahkan pasport antarabangsanya kepada mahkamah.

Perbicaraan kes ditetapkan 21 Mei ini.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59