Monday, 4 December 2006

TUBUH SURUHANJAYA DIRAJA SIASAT PEMBUNUHAN ALTANTUYA


BUKIT KATIL 4 NOV : Naib Presiden PAS, Hj Mohd Sabu menggesa kerajaan menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat kes pembunuhan model sambilan berbangsa Mongolia, Altantuya Shariibu.

Beliau berkata, kes ini dikhuatiri akan disenyapkan begitu sahaja kerana ianya melibatkan orang atasan dan banyak perkara pelik yang berlaku berkaitan dengannya.

'Bagaimana bom yang boleh meruntuhkan bangunan 10 tingkat digunakan untuk meletupkan mangsa. Sudah tentu seseorang yang berpangkat besar sahaja yang boleh mengeluarkan bom tersebut' soal Mohd Sabu.

'Ianya juga melibatkan seorang yang sangat rapat dengan Timbalan Perdana Menteri dan juga ianya dikatakan melibatkan pengawal Timbalan Perdana Menteri' tambah Mohd Sabu.

Beliau berkata demikian ketika berceramah di Pejabat PAS Kawasan Bukit Katil, Jumaat lalu.

'Kita khuatir kes ini akan jadi seperti kes pembunuhan Mustakizah yang berlaku 14 tahun lalu, dimana sampai sekarang ianya tidak selesai, ketika saya menjadi Ahli Parlimen dulu, saya telah membuat soalan kepada kementerian yang berkenaan, malangnya jawapannya ialah masih dalam siasatan, sampai sekarang masih dalam siasatan' jelas Mohd Sabu lagi.

Dalam ucapannya juga beliau menegaskan bahawa, Insya Allah tidak lama lagi, Allah akan memakbulkan doa umay Islam, dimana mereka boleh bersembahyang di Masjidil Aqsa dengan amana. Ini kerana pejuang Islam di Palestin dan Lubnan akan mengalahkan Yahudi yang sekarang ini dilihat semakin lemah untuk berdepan dengan Hezbollah.

Beliau juga mengingatkan bahawa kekuatan dan kemuliaan umat Islam adalah kerana mereka mengambil Islam sebagai panduan dan pedoman hidup. Sebab itulah kata beliau, Umat Arab sekarang ini lemah dan penakut kerana mereka meninggalkan Islam. Ini berbeza dengan Hezbollah dan Hamas yang berjuang menentang Yahudi dengan kekuatan Islam. Akhirnya Insya Allah akan membantu kumpulan Islam ini menghapuskan Yahudi Laknatullah.

Selain Mohd Sabu, turut sama berceramah dalam program tersebut ialah Ustaz Kamaruddin Sidek, Ketua DPP Negeri Melaka dan Hj Mohd Yassin Abdul Ghani, Timbalan Pesuruhjaya PAS Melaka yang juga YDP PAS Kawasan Bukit Katil.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59