Monday, 4 December 2006

KETUA MENTERI AIR PANCUT DAN TRAFFIC LIGHT


BUKIT KATIL 4 Nov : Ketua Menteri Melaka, Ali Rustam atau lebih mesra di panggil Ali Ketam mendapat nama jolokan baru. Nama jolokan baru beliau ialah Ketua Menteri Air Pancut dan Traffic Light. Nama baru ini diberikan oleh Ketua DPP Negeri Melaka, Ustaz Kamaruddin Sidek ketika menyampaikan ceramah di Pejabat PAS Kawasan Bukit Katil Jumaat lalu.

'Sejak menjadi Ketua Menteri Melaka ini, hampir setiap projek yang dijalankan mesti ada Air Pancut dan Traffic Light' sindir Us Kamaruddin.

'Sebab itulah hutang negeri Melaka kepada Kerajaan Pusat meningkat 114 % dari tahun 1999 hingga sekarang. Ini tak lain tak bukan sebab banyak sangat air pancut yang dia buat' tambah Us. Kamaruddin lagi.

Hutang kerajaan Negeri Melaka adalah antara yang tertinggi di kalangan negeri-negeri di mana ianya berjumlah lebih RM1 biilion. Berbanding dengan hutan kerajaan negeri Kelantan yang semakin kecil jumlahnya.

Difahamkan antara projek air pancut yang menelan kos yang besar dibuat oleh kerajaan Negeri Melaka antaranya ialah di hadapan Kompleks Pejabat Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) dan air terjun Bukit Sebukor.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59