Tuesday, 21 November 2006

Umno TERKENA BADI SENDIRI. JADIKAN RTM MACAM TV MAK BAPAK MEREKA


Umno nampaknya mahu undur ke belakang dalam hal siaran langsung Perhimpunan Agung mereka. Setelah menjadikan RTM dan TV3 sebagai TV mak bapak mereka kini mereka terkena ‘badi’ apabila ingin mengkaji semula kesan dari siaran langsung tersebut.

Wajarkah Perhimpunan Agung UMNO disiarkan secara langsung melalui televisyen?. Itulah antara bunyi ayat yang terpacul keluar dalam Utusan Meloya hari ini.
Jika dibenarkan, apakah para perwakilan yang membahaskan usul-usul perlu diingatkan supaya tidak membuat kenyataan-kenyataan yang boleh menyentuh sensitiviti kaum, agama dan sebagainya.Mengulas persoalan itu, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Majlis Tertinggi (MT) UMNO akan melihat dengan serius kewajaran mengadakan siaran langsung sepanjang perhimpunan agung itu pada masa akan datang.

Menurut Timbalan Presiden UMNO, ini kerana terdapat sesetengah pihak yang merasakan bahawa langkah menyiarkannya secara langsung adalah tidak wajar kerana terdapat pandangan yang ‘mengganggu’.

Inilah yang dikatakan terkena badi sendiri setelah menggunakan harta kerajaan dan rakyat bagaikan harta mak bapak sendiri. Kita naik meluat kerana setiap kali perhimpunan Umno maka lebih separuh dari siara Berita RTM dan TV3 akan memuatkan berita Umno sedangkan ianya tidak memberikan banyak manfaat kepada rakyat. Kadang-kadang disiarkan berita-berita mengarut seperti lawak jenaka dan humor di dalam perhimpunan tersebut. Apa yang pasti berita-berita yang disiarkan semua berita BODEK,BODEK, BODEK itu sahaja.

Sekarang baru mereka sedar bahawa siaran langsung itu menikam mereka sendiri. DAH TERKENA BADI.

Kita cadangkan supaya lepas ini Muktamar PAS dan Mesyuarat Agung semua parti politik disiarkan secara langsung barulah adil. Bagi PAS dirasakan bahawa ianya tidak menjadi masalah kerana kita bersikap terbuka.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59