Tuesday, 21 November 2006

TAK SIASAT LAGI KE?


Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam menyerahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan terhadap Datuk Mohd. Said Yusof berhubung satu laporan polis yang dibuat ke atas Ahli Parlimen Jasin itu oleh Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) bulan lepas.

(TAKKAN DAH SEBULAN TAK SIASAT LAGI LA. MACAMANA NAK NAIKKAN INDEKS CPI KALAU KES-KES MACAM INI TIDAK DISIASAT. INILAH YANG DINAMAKAN PENDAKWAN TERPILIH, HANYA IKAN BILIS YANG KENA, IKAN BESAR SEMUANYA TERLEPAS. KITA JUGA BOLEH SIFATKAN INI SEBAGAI UNDANG-UNDANG SARANG LABAH-LABAH, KALAU HAIWAN BESAR YANG LALU SUDAH TENTU SARANG LABAH-LABAH ITU ROSAK TAPI KALAU HAIWAN KECIL YANG TERLEKAT MAKA 'MAMPUS' LAH DIA DIMAKAN LABAH-LABAH.)

Ali Rustam juga enggan mengulas lanjut mengenai perkara itu kerana belum mendapat laporan mengenai dakwaan bahawa Mohd. Said dikatakan membantah tindakan APMM merampas balak yang dibawa masuk ke negara ini secara haram melalui jeti di Sungai Linggi, Melaka.

“Biar pihak polis jalankan kerja mereka sehingga selesai, selepas itu kita akan tahu perkara sebenar. Setakat ini, saya tidak mahu komen mengenainya,” katanya.

Beliau menyatakan demikian kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Penganugerahan Bintang dan Pingat Persekutuan Pengakap Malaysia di Seri Negeri di sini semalam.

Beliau diminta mengulas laporan akhbar semalam mengenai satu laporan polis yang dibuat pada 3 Oktober lalu apabila Mohd. Said dikatakan meminta pegawai APMM ‘menutup sebelah mata’ ketika agensi itu merampas balak tersebut.

Mohd. Said dikatakan mengunjungi pejabat APMM di Kuala Sungai Baru, sejam selepas bot yang dipercayai membawa balak itu, ditahan.

Dalam perkembangan berkaitan, Ketua Polis Melaka, Datuk Ayub Yaakub berkata, pihaknya sedang menjalankan siasatan dan mengumpul maklumat sebelum menyerahkan laporan kepada Bukit Aman.

LAMA BETUL CARI MAKLUMAT. TAPI KALAU PEMBANGKANG ATAU ORANG PAS YANG DISIASAT SECEPAT KILAT MEREKA BUAT KERJA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59