Friday, 3 November 2006

TAHNIAH SULTAN MIZAN DILANTIK SEBAGAI YANG DIPERTUAN AGONG BARU


Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil mengucapkan tahniah kepada Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah kerana dipilih sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-13 untuk tempoh lima tahun berkuatkuasa 13 Dis ini.

Ketua DPP Kawasan Hj Salamat Aman dalam kenyataannya kepada blog ini mendoakan pemerintahan baginda nanti akan dapat membawa Malaysia menjadi sebuah negara yang aman, damai dan adil. Selain itu Hj Salamat juga mengharapkan baginda dapat membawa Malaysia menjadi sebuah negara yang mengamalkan pemerintahan Islam sebenar dan juga menjadi sebuah negara demokrasi tulen.

Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata dalam satu kenyataan bahawa pelantikan Sultan Mizan, bagi menggantikan Tuanku Syed Sirajuddin Syed Putra Jamalullail, diisytiharkan oleh Majlis Raja-raja dalam mesyuarat khasnya yang ke-208 di Istana Negara hari ini.

Mesyuarat itu juga bersetuju mengisytiharkan pelantikan Sultan Kedah, Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah ibni Al-Marhum Sultan Badlishah, sebagai Timbalan Yang di-Pertuan Agong, juga untuk tempoh lima tahun, berkuatkuasa pada tarikh yang sama

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59