Wednesday, 15 November 2006

PERSIDANGAN Umno LEBIH PENTING DARI TANGGUNGJAWAB SEBAGAI MENTERI DAN AHLI PARLIMEN


Nampaknya bagi Menteri, Timbalan Menteri, Setiausaha Parlimen dan Ahli Parlimen dari Umno lebih memetingkan parti dan kedudukan mereka dalam Parti daripada tanggungjawab mereka kepada negara dan rakyat. Hal ini terbukti apabila banyak soalan yang tidak terjawab ekoran hampir 3/4 ahli parlimen tidak menghadirkan diri.

Sepatutnya Umno sebagai parti teras yang memerintah boleh mengadakan Persidangan Tahunan bermula pada hari Jumaat sehingga ke Ahad supaya tugas-tugas rasmi mereka tidak terganggu.

Harakgadaily melaporkan bahawa sesi soal jawab di dewan hari ini tidak berlangsung sebagaimana biasa di mana hanya beberapa soalan sahaja yang dijawab daripada 23 soalan bahkan soalan pertama yang belum dijawab telah diulang semula kerana masa yang diperuntukkan belum habis.

Di dewan sendiripun penuh dengan pimpinan MCA dan MIC bagaimanapun di pihak pembangkang khususnya PAS masih terus mengikuti sidang dewan.

Apa yang menakjubkan, Setiausaha Parlimen Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani, Dato' Rohani Abdul Karim berjaya menjawab soalan yang ditujukan kepada Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi dan Menteri Pengajian Tinggi.

Kedua-dua soalan yang ditujukan kepada kementerian berbeza dijawab dengan panjang lebar bahkan soalan tambahan bagi Kementerian Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi dijawab dengan jelas dan tepat.

"YB... saya diberi 'briefing' oleh mereka (menteri) untuk jawab soalan ini," kata Rohani sebaik sahaja mendengar ahli parlimen memuji jawapan yang diberinya.

MEREKA INI LEBIH MEMENTINGKAN PARTI UMNO DAN KEDUDUKAN MEREKA DALAM UMNO DARI KEPENTINGAN NEGARA DAN RAKYAT.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59