Friday, 3 November 2006

PAK LAH TAKUT HENDAK PECAT DR MSpekulasi pemecatan Dr Mahathir dari jawatan penasihat beberapa syarikat dan agensi kerajaan terjawab apabila perkara itu tidak menjadi kenyataan.

Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno semalam memutuskan tidak akan mengambil sebarang tindakan disiplin terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kerana mengkritik kerajaan.

Mesyuarat itu juga memutuskan bekas Perdana Menteri itu kekal sebagai penasihat kepada syarikat dan agensi kerajaan – Petronas, Proton dan Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA).

Bercakap dalam sidang akhbar selepas mesyuarat tersebut, Presiden Umno, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, mesyuarat MT hari ini telah membincangkan perkara tersebut dan memutuskan Dr Mahathir tidak diberhentikan daripada jawatan yang disandangkan sekarang.

Ditanya sama ada bekas Presiden Umno itu ‘kebal’ daripada sebarang tindakan disiplin, Abdullah berkata, tiada siapapun yang ‘kebal’, sambil menambah ianya terpulang kepada pihak parti untuk menentukan sama ada hendak mengambil tindakan atau tidak.

Buat masa ini, tegas Perdana Menteri, pihak parti tidak akan mengambil sebarang tindakan terhadap Dr Mahathir.

Ditanya bagaimana Umno akan menangani kritikan berterusan Dr Mahathir terhadap kerajaan, Abdullah berkata, pihaknya akan menjawab kritikan bekas Perdana Menteri itu.

Tegasnya lagi, jawapan tersebut akan dibuat secara terbuka supaya apa juga kritikan beliau (Dr Mahathir) juga akan dijawab secara terbuka, agar rakyat dapat memahaminya.

NAMPAKNYA JELAS PAK LAH DAN JUAK-JUAK TAKUT UNTUK MEMECAT DR MAHATHIR KERANA TAKUT IMPLIKASI DISEBALIK PEMECATAN ITU LEBIH BESAR DARI MENGEKALKANNYA. PAK LAH SEDAR BAHAWA DR MAHATHIR MASIH MEMPUNYAI PENGARUH DIKALANGAN AHLI PARTI DAN RAKYAT.

NAMPAKNYA SENGKETA DUA ORANG YANG SAMA-SAMA ZALIM DAN MENYELEWENG INI AKAN TERUS BERLARUTAN TANPA PENGHUJUNGNYA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59