Friday, 10 November 2006

PAK LAH PURA-PURA DUKACITA


Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dilaporkan berkata, laporan terkini Indeks Persepsi Rasuah (CPI) 2006 adalah mendukacitakan dan membawa tanda tanya sama ada kajian itu sahih serta benar-benar mencerminkan keadaan di negara ini atau sebaliknya.

TAK PAYAH LAH ENGKAU HENDAK MENYALAHKAN ORANG LAINLAH WAHAI IMAM AL HADHARI, KALAU INDEKS PERSEPSI RASUAH ITU TIDAK DIKELUARKAN RAKYAT BOLEH NILAI SENDIRI SAMADA RASUAH TELAH BERKURANGAN ATAU SEMAKIN MENINGKAT DI MALAYSIA.

SEJAK ENGKAU MENGAMBILALIH TAMPUK PEMERINTAHAN, ENGKAU TIDAK PERNAH MENGAMBIL TAHU AKAN LAPORAN RASUAH YANG DI BUAT OLEH PEMBANGKANG, AHMAD LUTFI DAN EZAM TERHADAP ORANG KANAN ENGKAU SEPERTI KHIR TOYO, RAFIDAH AZIZ DAN LAIN-LAIN. KES PPRT MELIBATKAN ORANG KUAT ENGKAU DI KELANTAN PUN MASIH MENIMBULKAN TANDA TANYA.

ANAK DAN MENANTU ENGKAU SENDIRI SEMAKIN KAYA RAYA. MENANTU ENGKAU BOLEH PINJAM DUIT SENANG-SENANG JE SAMPAI JUTA-JUTA.

MANA ADA MENTERI-MENTERI ENGKAU DI DAKWA DI MAHKAMAH KERANA RASUAH. YANG KENA DAKWA HANYA 'PREBET' POLIS DAN KULI BATAK SAHAJA.

ENGKAU SURUH ANGGOTA KABINET DAN KELUARGA MEREKA ISYTIHAR HARTA TETAPI ENGKAU SENDIRI TAK MAHU DAN TAK BERANI BERBUAT DEMIKIAN.

MENTERI KABINET ENGKAU YANG JAGA RASUAH IAITU NAZRI AZIZ BUAT KENYATAAN BAHAWA RASUAH WANG DALAM UMNO TIDAK DIKATEGORIKAN SEBAGAI RASUAH DAN IANYA TIDAK BOLEH DISABITKAN KESALAHAN DI MAHKAMAH. INILAH DOUBLE STANDARDNYA PEMERINTAHAN ENGKAU.

RAKYAT TIDAK PELIK KALAU INDEKS PERSEPSI RASUAH (CPI) INI AKAN MERUDUM LAGI SEBAB ENGKAU SENDIRI GALAKKAN RASUAH. CAKAP LAIN BUAT LAIN. CAKAP TAK SERUPA BIKIN.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59