Wednesday, 29 November 2006

MUAK DENGAN CAKAP TAK SERUPA BIKIN IMAM AL HADHARI


BUKIT KATIL 29 Nov. – Rakyat berasa muak dan mual dengan janji Imam Al Hadhari untuk membenteras rasuah kerana hakikat sebenarnya tidak begitu. Kalau betul apa yang dihajatkan beliau untuk menghapuskan rasuah mengapa indeks rasuah negara merudum sejak beliau memimpin negara ini.

Semalam sekali lagi Imam Al Hadhari bercakap soal membenteras rasuah. Kononnya beliau mahu Badan Pencegah Rasuah (BPR) bertindak segera menyiasat aduan rasuah dan menghadapkan mereka yang didakwa melakukan jenayah itu ke mahkamah tanpa mengira mereka ‘orang besar’ atau ‘orang kecil’.

Menurut Imam itu lagi, BPR perlu menjalankan siasatan sendiri tanpa menunggu laporan polis jika mereka yakin maklumat yang diterima berhubung sesuatu kes rasuah benar-benar berasas.

Beliau menegaskan, BPR kini mempunyai anggota penguat kuasa tambahan yang ramai dan dengan kekuatan itu mereka sudah boleh bertindak segera menyiasat mana-mana kes rasuah tanpa perlu lagi menunggu laporan polis.

Imam Al Hadhari itu juga turut menggesa BPR mendakwa pesalah rasuah ke mahkamah dengan segera jika penyiasatan mereka membuktikan individu tertentu terlibat dalam aktiviti rasuah.

Tetapi sehingga kini laporan rasuah terhadap Rafidah Aziz, Khir Toyo dan ramai lagi pemimpin Islam Hadhari yang telah dibuat 'berkurun' lamanya masih tidak disiasat. Sesetengahnya telah dilaporkan semenjak Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri lagi.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59