Wednesday, 1 November 2006

KENYATAAN NAZRI AZIZ YANG BANGANG DAN MEMBANGANGKAN


Maka berkatalah Menteri Di Jabatan Perada Menteri bahawa ahli Umno tidak terikat pada undang-undang rasuah selain peraturan parti jika terbabit dalam sebarang bentuk perlakuan sesama ahli yang diiktiraf oleh parti sebagai tindakan rasuah atau politik wang. Alasan beliau Umno adalah satu pertubuhan yang keahliannya memerlukan yuran berbayar.Atas sifat itu katanya, menyebabkan Ahli Umno hanya perlu menjawab pada jawatankuasa disiplin dan dihukum mengikut peraturan parti bagi setiap tindak-tanduk mereka berkaitan dengan urusan parti. Mereka ada kekebalan daripada undang-undang lain di luar bidang kuasa parti.

Nazri menambah lagi bahawa tindakan mereka dalam parti tidak ada kena mengena dengan urusan masyarakat umum dan tidak membabitkan kepentingan mereka, itulah pendapat saya,” katanya dalam satu temubual eksklusif di pejabatnya di Bangunan Parlimen.

ITULAH KENYATAAN BANGANG LAGI MEMBANGANGKAN YANG DIKELUARKAN OLEH SEORANG MENTERI UMNO YANG MENJAGA URUSAN UNDANG-UNDANG YANG JUGA LULUSAN UNDANG-UNDANG. BUKANKAH SEMUA ORANG TAHU BAHAWA JAWATAN DALAM UMNO ADALAH TIKET UNTUK MENJADI PEMIMPIN KERAJAAN.

SEBAGAI CONTOH KALAU SEORANG AHLI UMNO YANG BODOH DAN TERUK LATARBELAKANG TETAPI PUNYA WANG YANG BANYAK SUDAH TENTU BOLEH MENANG JAWATAN PENTING SEBAGAI CONTOH JAWATAN PRESIDEN, TIMBALAN PRESIDEN, NAIB PRESIDEN DAN AHLI MKT KERANA BOLEH MERASUAH PENGUNDI DALAM PEMILIHAN PARTI. MAKA CALON YANG CERDIK DAN BERSIH AKAN TEWAS KERANA TIADA WANG.

SEMUA ORANG TAHU SECARA TRADISINYA SESIAPA YANG MEMEGANG JAWATAN PENTING DALAM UMNO SUDAH TENTU JADI MENTERI, TIMBALAN MENTERI, SENATOR, AHLI MAJLIS TEMPATAN DAN PELBAGAI JAWATAN LAGI SAMADA DALAM KERAJAAN ATAU AGENSI KERAJAAN.

MAKA AKHIRNYA NEGARA KITA AKAN DIPERINTAH OLEH ORANG BEBAL, BODOH DAN JAHAT YANG PUNYA BANYAK DUIT.

JADI HUJAH PEMILIHAN PEMIMPIN DALAM UMNO TIDAK MENJEJASKAN KEPENTINGAN UMUM MERUPAKAN HUJAH YANG SETARAF DENGAN HUJAH PEMIMPIN JKKK YANG TIDAK BERSEKOLAH. MALUNYA KITA MEMPUNYAI PEMIMPIN SEBEGINI.

INILAH KECELARUAN FIKIRAN YANG JELAS DIPUNYAI OLEH PEMIMPIN UMNO DAN SEKELIAN SUKU-SAKATNYA. RASUAH SUDAH TIDAK MENJADI KESALAHAN IANYA HALAL DISISI ISLAM HADHARI.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59