Friday, 17 November 2006

KEHEBATAN UMNO MEMERINTAH : LEBIH 300,000 RIBU PENAGIH, 50,000 PENGANGGUR


Timbalan Perdana Menteri ketika menyampaikan ucapan penggulungannya di perhimpunan agung Umno di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) petang tadi mengaku bahawa kini terdapat 300,000 penagih dadah dan 50,000 graduan menganggur sehingga Julai. Angka yang diberikan Najib jelas menunjukkan kegagalan Kerajaan Islam Hadhari pimpinan Imam Al Hadhari Wal Badawi gagal mengatasi masalah yang semakin kronik ini.

Masalah ini adalah merupakan masalah yang semakin serius ditambah lagi dengan masalah-masalah lain seperti kadar jenayah yang semakin meningkat, kadar murtad yang berleluasa, kadar rasuah yang semakin membimbangkan sehingga indeks kita merudum jatuh dan pelbagai lagi masalah.

Namun Imam AL Hadhari Wal Badawi cuba mengangkat bakul sendiri apabila membentang 'report card'nya dalam ucapan dasar pada Persidangan Umno yang tamat petang tadi.

Manakala pengikut-pengikut dan pegampu-pengampu setia beliau pula ternganga mendengar 'klengtongnya'.

Sedangkan pelbagai masalah berlaku dalam 3 tahun beliau memerintah sedikit pun tidak diungkit. Antaranya Pilihanraya terkotor berlaku dalam PRU 2004, indeks rasuah semakin merudum, bilangan orang Islam Murtad lebih 100,000 (dakwa Mufti Perak), Bahasa Melayu terus dipinggirkan, bantuan perkapita kepada SAR terus dihentikan, diskrminasi kepada kerajaan Kelantan terus berlaku dan bermacam-macam.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59