Monday, 27 November 2006

HARGA MINYAK TURUN : TIADA SIMPATI DARI KERAJAAN ISLAM HADHARI


Walaupun harga minyak telah turun kepada AS$60 setong tetapi kerajaan pimpinan Imam Al Hadhari masih tidak mahu menurunkan harga runcit petroleum. Inilah yang kita katakan kerajaan tidak berhati perut kerana bila harga minyak naik mendadak secepat kilat harga runcit dinaikkan tetapi bila harga turun pelbagai alasan diberikan untuk 'menipu' rakyat.

Sabtu lalu, Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata harga runcit minyak mungkin dikaji semula jika harga bahan bakar itu terus turun di pasaran dunia sehingga di bawah paras AS$50 setong tahun depan, kata

Katanya, kerajaan tidak nampak mengapa harga itu tidak boleh dikaji semula berdasarkan perkembangan semasa yang perlu disesuaikan mengikut perkembangan global.

Bagaimanapun, katanya, harga sekarang yang turun pada kadar AS$60 setong, tidak perlu dikaji semula kerana kerajaan masih lagi menanggung beban subsidi bahan itu yang sangat besar.

Bagaimanapun, kalau harga itu terus turun lagi (di bawah paras AS$50 setong) sesuatu yang boleh dikaji semula katanya kepada pemberita di Bachok, Kelantan Sabtu lalu.

INILAH DIA RUPA SEBENAR KERAJAAN ISLAM HADHARI. MEREKA BUKANNYA CUBA UNTUK MERINGANKAN BEBAN RAKYAT SEBAIK MUNGKIN TETAPI MENCARI ALASAN UNTUK 'MENIPU' RAKYAT. WANG RAKYAT YANG SEPATUTNYA DIGUNAKAN UNTUK MEMBANTU RAKYAT DIGUNAKAN UNTUK PEMBAZIRAN.

MARILAH SAMA-SAMA KITA AJAR KERAJAAN INI DALAM PILIHANRAYA UMUM AKAN DATANG.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59