Tuesday, 21 November 2006

AHLI PARLIMEN TIDAK PROFESSIONAL


Melihat kepada pertikaman lidah antara Ketua Pembangkang, Lim Kit Siang dan Ahli Parlimen Yan, Badruddin Amiruddin dalam perbahasan Parlimen di siarkan oleh NTV7 malam tadi jelas menunjukkan kepada kita bahawa kedua-duanya tidak matang dalam berhujah. Badruddin jelas emosional sehingga menuduh Lim Kit Siang kurang ajar dan membangkitkan bahawa Negara ini adalah tanahairnya.

Sudah banyak kali kita melihat gelagat Ahli-ahli Parlimen BN yang tidak menunjukkan sikap professional ketika berhujah. Antara yang terkenal dengan sikap ini adalah Ahli Parlimen Kinabatangan, Bung Moktar Radin; Ahli Parlimen Sri Gading, Mohd Aziz dan lain-lain.

Kalau beginilah caranya maka janganlah kita termimpi untuk menjadi ‘World Class Parliament’ seperti yang diwar-warkan. Itu belum dikira lagi sikap ‘Yes Man’ Ahli Parlimen BN yang sentiasa setuju dengan apa sahaja cadangan pemimpin mereka walaupun ianya jelas bertentangan dengan kepentingan umum dan hukum agama.

Kita tabik kepada Ahli-ahli Parlimen PAS, Dato’ Kamaruddin Jaffar dan lain-lain yang sentiasa tenang dan matang ketika berhujah walaupun diasak dan di’provok’ oleh Ahli-ahli Parlimen ‘pengampu’.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59