Friday, 6 October 2006

Umno DAN GERAKAN TERUS PINGGIRKAN MELAYU PULAU PINANG


PULAU PINANG 6 OKT : Riuh satu Malaysia beberapa minggu lepas kononnya Umno Pulau Pinang ingin membela orang melayu di sana. Tetapi hakikatnya 'jauh panggang dari api' .

Khabar yang diterima dari Pulau Pinang bahawa lebih 121 buah rumah penduduk Melayu dirobohkan oleh pemaju untuk didirikan perumahan mewah di Kg Sungai Batu, Balik Pulau. Untuk pengetahuan Kg Sungai Batu adalah antara kampung melayu yang masih tinggal di pinggir pantai Pulau Pinang. Tetapi kini mungkin kampung ini akan terus lenyap di telan arus pembangunan yang dibanggakan oleh Umno dan Gerakan.

Umno yang diharapkan untuk membela melayu rupa-rupanya bermain mata dengan Gerakan. Kenyataan-kenyataan mereka untuk membela melayu hanyalah lakonan semata-mata.

Semalam AJK PAS Pusat Ustaz Mujahid Yusuf bersama Adun Permatang Pasir, Hamdan Abdul Rahman, menziarahi dan mendengar keluhan wakil penduduk Kg Sungai Batu yang dirundung malang menjelang Hari Raya.

Sengketa Umno - Gerakan hanyalah permainan wayang, sedangkan Melayu Pulau Pinang terus terpinggir! Mana perginya perjuangan Melayu Umno?

Gambar menunjukkan Ustaz Mujahid dan YB Hamdan Abd Rahman bersama penduduk Kg Sungai Batu. Gambar Ehsan Harakahdaily

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59