Friday, 13 October 2006

TINGKATKAN KORBAN, BERI PERHATIAN TERHADAP MUSUH - TUAN IBRAHIM


TEMERLOH 13 OKTOBER – Pesuruhjaya PAS Pahang, Dato Tuan Ibrahim Tuan Man membidas golongan agama di dalam Umno di atas kegagalan membendong kemungkaran di dalam masyarakat.

Katanya walaupun kini ramai ‘Ustaz-ustaz’ di dalam parti itu tetapi perkara mungkar terus berlaku dan mencabar kesabaran umat Islam.

Ini termasuklah keujudan kedai Serbaneka yang beroperasi 24jam (7 Eleven) yang menjual arak dipremisnya serta keujudan program hiburan melampau diseluruh negeri.

Turut disentuh beliau dalam perutusan Aidil Fitrinya termasuklah cabaran semasa yang dihadapi umat Islam seperti persepakatan kumpulan anti Islam diseluruh dunia yang berusaha secara tersusun menentang Islam.

Manakala cabaran-cabaran lain pula datangnya daripada pelbagai fahaman seperti fahaman liberalisme, pluralisme dan resionalisme yang meracuni pemikiran umat Islam dengan tafsiran berbeza.

Keujudan fahaman ini seperti fahaman resionalisme yang menafsirkan fahaman menurut logik akal semata-mata golongan ini berhujah kononya tidak mungkin Allah menurunkan hukum (syariat ) bercanggah dengan akal pemikiran manusia.

“Umat Islam sama anggota parti atau bukan perlu meningkatkan pengorbanan masing-masing dan dalam kontek Pahang mereka perlu menuntut hak sosial, demokrasi dan agama,” katanya.

Dari : Blog Dari Hati

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59