Saturday, 21 October 2006

TIMBALAN MENTERI BERBOHONG


Tiada lagi anggota Kumpulan Militan Malaysia (KMM) dan Jemaah Islamiah (JI) yang ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) selepas 17 ahli kumpulan berkenaan dibebaskan semalam dan kelmarin.

Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Datuk Mohd. Johari Baharom berkata, enam tahanan yang dibebaskan semalam adalah kumpulan terakhir selepas 11 daripadanya dibebaskan sehari lebih awal termasuk anak Menteri Besar Kelantan, Nik Adli Nik Abdul Aziz.

‘‘Tiada lagi anggota KMM dan JI yang hendak dibebaskan kerana semuanya telah keluar.

‘‘Enam orang yang dibebaskan semalam adalah anggota kumpulan JI yang terakhir. Tiada lagi sesiapa daripada kumpulan itu yang berada dalam tahanan ISA,’’ katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

INILAH PEMBOHONGAN PALING BESAR DI DALAM BULAN RAMADHAN INI SEDANGKAN MASIH RAMAI LAGI TAHANAN YANG MASIH DIZALIMI OLEH KERAJAAN ISLAM HADHARI. MEREKA DITAHAN TANPA DIBUKTIKAN KESALAHAN MEREKA DI MAHKAMAH.

Mengulas kenyataan ini, Pengerusi Gerakan Mansuhkan ISA, Syed Ibrahim Syed Noh berkata kenyataan tersebut adalah tidak benar, berniat jahat malah dilihat seolah-olah untuk memberi tekanan kepada para isteri tahanan ISA supaya tidak meneruskan perjuangan membebaskan suami mereka.

"Kami ada rekod, seramai hampir 40 orang JI masih ditahan di Kem Kamunting (Kemta) Taiping, Perak," katanya ketika dihubungi Harakahadaily.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59