Tuesday, 31 October 2006

PEMIMPIN Umno KLANG BUTA KAYU


Mesyuarat tergempar UMNO Bahagian Klang semalam mengambil keputusan akan membuat rayuan untuk mengekalkan ketuanya, Datuk Zakaria Md. Deros sebagai ahli majlis, Majlis Perbandaran Klang (MPK).

Setiausahanya, Ishak Mohd. Jonid berkata, mesyuarat yang turut disertai oleh wakil Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO bahagian itu sebulat suara bersetuju untuk menghantar rayuan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo.

“Kita menyokong penuh kepimpinan Zakaria dan akan sentiasa bersama beliau dalam isu yang beliau hadapi ini,” katanya pada sidang akhbar di Bangunan UMNO Bahagian Klang, Pandamaran di sini.

Mesyuarat dipengerusikan oleh Timbalan Ketua UMNO Bahagian Klang, Datuk Mazlynoor Abdul Latiff selama satu setengah jam. Zakaria tidak hadir.

INILAH PERANGAI MAJORITI AHLI DAN PEMIMPIN UMNO. MEREKA AKAN MENYOKONG PEMIMPIN TANPA MENGIRA APA YANG DILAKUKAN OLEH PEMIMPIN MEREKA SAMADA MELAKUKAN MAKSIAT, RASUAH, PENIPUAN DAN SEBAGAINYA MEREKA TETAP MENYOKONG DAN MENGEKALKAN MEREKA.

INILAH YANG BERLAKU KEPADA AMID NORDIN, SHAHIRUDDIN MOIN DAN RAMAI LAGI YANG MELAKUKAN KESALAHAN RASUAH POLITIK TETAPI MEREKA TETAP DIKEKALKAN SEBAGAI ADUN.

SEKARANG ZAKARIAN DEROS PULA BUAT SALAH. BUKAN SAHAJA MEMBINA ISTANA DENGAN TIDAK MENDAPAT KELULUSAN MAJLIS KERAJAAN TEMPATAN MALAH APA YANG KITA PERSOALKAN DARI MANA BELIAU DAPAT DUIT SEBANYAK ITU. MB SELANGOR PULA SEOLAH-OLAH INGIN MEMPERTAHANKAN ZAKARIA SEHINGGA SULTAN TERPAKSA CAMPUR TANGAN. KALAU TIDAK SEMUANYA AKAN DIDIAMKAN. SEBAGAIMANA DUN SELANGOR MENOLAK USUL ADUN DAP SUPAYA ISU INI DIBAHASKAN DI PERSIDANGAN DUN PADA AWAL TAHUN DULU.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59