Monday, 2 October 2006

HUSAM LANCARKAN BLOGNYA


Naib Presiden PAS Datuk Hj Husam Musa yang juga Exco Kerajaan Kelantan melancarkan blog beliau pada 6 Ramadhan lalu. Blog beliau boleh dilayari di cetusan-hati.blogspot.com.

Ikuti nukilan pertama Husam dalam Blognya :-

AHLAN WA SAHLAN

Selamat bertemu. Dengan nama Allah, Maha Pemurah, Maha Pengasih, Maha Bijaksana, Maha Mengatur, saya mulakan bicara-hati ini, sempena Ramadhan yang mulia.

Nabi Muhammad s.a.w ada menyebut, maksudnya lebih kurang “jika anda merasa ragu tentang sesuatu, tanyalah hati anda…..”


Fokus utama saya nanti, pembaharuan system pilihanraya Negara kita.

Pilihanraya yang bebas, betul dan adil, amat penting untuk kelangsungan kestabilan politik dan social Negara kita. Jika tidak, penguasa bobrok akan terus mendapat kuasa melanjutkan korupsi mereka, pilihanraya demi pilihanraya, menunggang system pilihanraya yang tempang, berat sebelah dan tidak adil.

Penguasa korup, akan melahirkan system hidup yang tempang pula, pendidikan, ekonomi, social, perundangan, atau apa sahaja.

Penguasaan tiran bertopengkan demokrasi BN, sesuatu yang boleh dicabar. Asal sahaja ada kesedaran dan kesedaran bermula dengan maklumat. Maklumat yang benar dan terkini amat penting tetapi dalam system Negara kita, tentu sahaja ruang untuk itu cuba ditutup serapat mungkin. Apa saja media Alternatif menjadi amat mendesak. Amat mendesak.

Husam Musa
Juma’at, 29 September 2006
Ramadhan, 6, 1427

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59