Tuesday, 31 October 2006

DR MAHATHIR SEMAKIN MEMENINGKAN KEPALA 'LAH SENGET'


Semenjak pertemuan empat mata antara Mahathir-Lah Senget (Nama timangan yang diberi oleh pengedali blog ipm - matnoq) sengketa kedua-dua mereka semakin meruncing. Pelbagai pandangan dan gesaan dibuat oleh budak-budak hingusan supaya Mahathir dipecat, digantung keahlian dan sebagainya. Budak-budak hingusan ini semakin berani mengambil kesempatan untuk menaikkan nama masing-masing dengan mengampu dan membodek Lah Senget dengan kenyataan-kenyataan berani tersebut. Tetapi banyak juga kenyataan yang menyifat gesaan supaya memecat Mahathir sebagai biadap.

Nampaknya lepas Lah akan semakin senget memikirkan bagaimana hendak 'menghapuskan' Mahathir. Mahathir semakin berani menunjukkan kukuk dan taringnya.

Kenyataan Ketua Pemuda Umno Kedah "Kekuatan Umno tidak akan terjejas meskipun Tun Dr Mahathir Mohamad dipecat dari parti itu kerana Umno sudah pernah berdepan dengan beberapa krisis besar, termasuk penubuhan Parti Semangat 46 dan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim."

“Jika Datuk Seri Anwar (bekas Timbalan Perdana Menteri dan bekas Timbalan Persiden Umno boleh dipecat tidak ada sebab tindakan sama tidak diambil ke atas Tun Dr Mahathir,” kata Mohd Rawi Abdul Hamid, Ketua Pemuda Umno Kedah kepada malaysiakini.

Ketua Pemuda Umno Terengganu, Mohd Sabri Alwi pula mendesak Mahathir keluar parti. juga menggesa Majlis Tertinggi (MT) mengambil tindakan disiplin ke atas bekas Perdana Menteri itu

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59