Wednesday, 6 September 2006

TUMBANGKAN KERAJAAN ISLAM HADHARI CARA BERKESAN ATASI GEJALA MURTAD DAN MAKSIAT


BUKIT BARU 6 SEPT : Bekas tahanan ISA yang juga aktivis PAS, Ustaz Sidek Nor berkata hanya ada satu sahaja cara berkesan untuk menangani gejala murtad dan maksiat iaitu menumbangkan kerajaan Islam Hadhari yang memerintah Malaysia sekarang.

"Kerajaan Islam Hadhari hari ini langsung tidak kisah kepada gejala murtad dan maksiat ini kerana mereka tamak dan haloba dalam mencari kekayaan dunia. Hal-hal lain tidak penting bagi mereka" kata beliau.

"Rakyat dan umat Islam di negara ini mesti menukar pemerintah yang ada pada hari ini demi masa depan negara dan umat Islam" tegas beliau.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ceramah di Markaz PAS Bukit Baru malam tadi.

"Lihat sahaja konsert malam merdeka, mereka menggalakkan muda-mudi berhibur tanpa batas sehingga ke larut malam, yang akhirnya kondom dan tin-tin arak berselerak dijumpai di tempat-tempat tertentu" tambah beliau.

Dalam kejadian berasingan beliau menceritakan bagaimana 4 remaja 3 lelaki dan seorang wanita mati dalam kemalangan di Perak dalam perjalanan untuk menyambut merdeka dan apabila diperiksa di dalam kereta yang mereka naiki banyak tin-tin arak dijumpai.

Selain dari Ustaz Sidek Nor, turut berceramah malam tadi ialah Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil.

Sementara itu Pengerusi Majlis Tindakan DUN Bukit Baru, Mohd Dan Sirun menyatakan kekesalan beliau diatas kejadian membaling telur busuk di Markas PAS Bukit Baru pagi semalam. Dalam kejadian tersebut beberapa biji telur busuk telah dibaling di perkarangan markaz tersebut oleh golongan tidak bertanggungjawab.

"Ini adalah kerja puak-puak yang bankrap modal politik mereka sehingga bertindak secara kebudak-budakan" ujarnya ketika diminta memberi komen selepas majlis ceramah di sini malam tadi.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59