Thursday, 21 September 2006

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAQ


DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAQ SEMOGA SELURUH UMAT ISLAM DAPAT MENGAMBIL KESEMPATAN INI UNTUK MENINGKATKAN JIHAD DAN AMAL IBADAT LAIN KEPADA ALLAH S.W.T.

DI SAAT ISLAM DITEKAN DAN DIHIMPIT DI SELURUH DUNIA, UMAT ISLAM MESTI MEMPERTINGKATKAN KEIMANAN DAN KETAQWAAN BAGI MENGHADAPI ANCAMAN MUSUH-MUSUH ISLAM YANG SENTIASA MENGINTAI PELUANG UNTUK MENGHANCURKAN ISLAM DENGAN CARA HALUS DAN KEKERASAN.

MARILAH SAMA-SAMA KITA MENDOAKAN KESEJAHTERAAN BAGI SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA INI AGAR MEREKA SEMUA SELAMAT DAN MENDAPAT PERLIDUNGAN DARI ALLAH S.W.T. KITA UMAT ISLAM DI MALAYSIA SEWAJIBNYA MENGAMBIL KESEMPATAN DI BULAN RAMADHAN INI UNTUK MENILAI SEMULA GERAKERJA DAKWAH ISLAM KITA DI BUMI YANG TERCINTA INI.

APA YANG DAPAT DI LIHAT HARI INI, KITA MENYERU KEARAH KEBAIKAN DAN BERUSAHA MENCEGAH KEMUNGKARAN TETAPI PADA MASA YANG SAMA PIHAK BERKUASA MENEKAN GERAKERJA TERSEBUT MALAH MENGGALAKKAN KEMUNGKARAN PULA. MAKA TIDAK HAIRANLAH BAGAIMANA MASYARAKAT SEMAKIN PUNAH DENGAN KEJADIAN JENAYAH, MAKSIAT DAN GEJALA SOSIAL SEMAKIN BERTAMBAH DAN MEMBIMBANGKAN KITA SEMUA.

OLEH ITU MARILAH KITA DI BULAN BAIK DAN HARI YANG BAIK INI KITA MEMUHASABAH DIRI KITA SAMADA DARI SEGI AMALAN FARDHI MAUPUN GERAKERJA DAKWAH KITA KERANA KITA BIMBANG ALLAH TIDAK MENOLONG KITA KERANA KELEMAHAN DAN KESALAHAN KITA SENDIRI. ANGGOTA JAMAAH MESTI MENYEDIAKAN DIRI DENGAN PERTAHANAN IMAN YANG KUAT DAN KENTAL MENGHADAPI CABARAN YANG LEBIH HEBAT PADA MASA DEPAN.

KEPADA PEMERINTAH KITA MENGHARAPKAN MEREKA KEMBALI KEPADA ISLAM UNTUK MENYELESAIKAN KEMELUT YANG MELANDA NEGARA SAMADA DARI SEGI POLITIK, JENAYAH, GEJALA SOSIAL, RASUAH DAN APA JUGA MASALAH YANG MELANDA NEGARA.

KITA JUGA MENGHARAPKAN KERAJAAN LEBIH BERSIFAT DEMOKRATIK DAN ADIL KEPADA SEMUA LAPISAN MASYARAKAT. TAHANAN ISA MESTI DIBEBASKAN ATAU DIBICARAKAN DENGAN ADIL DAN SAKSAMA. JANGANLAH MEREKA MENERUSKAN KEZALIMAN TERHADAP TAHANAN DAN KELUARGA TAHANAN TERSEBUT LEBIH-LEBIH MENJELANG AIDILFITRI.

SELAMAT BERPUASA SEMOGA MENDAPATKAN KESEJAHTERAAN DAN KEAMPUNAN DARI ALLAH S.W.T

HAJI SALAMAT AMAN
KETUA DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL
MELAKA
21 SEPTEMBER 2006

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59