Friday, 29 September 2006

'MENGHARUKAN'


KENYATAAN AKHBAR SETIAUSAHA DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL BERHUBUNG DENGAN IKLAN YANG BERTENTANGAN DENGAN AGAMA

Malam tadi saya berkesempatan menonton rancangan Ehwal Islam terbitan RTM1. Ahli Panelnya terdiri dari Imam Besar Masjid Negara, Dato' Kamaruddin Zakaria;Pengarah KAGAT Brigedier Jeneral Dato' Jamil Khir Jahaya dan Pensyarah UIA Ustaz Wan Shohor Bani Leman. Topik perbincangan berkisar kepada Puasa di Bulan Ramadhan Al Mubarak, di mana forum tersebut dijalankan di Padang Sekolah Menengah Bandar Tasik Selatan Kuala Lumpur.

Apa yang saya kesalkan ialah Forum tersebut telah diselang-selikan dengan iklan yang tidak manis ditonton iaitu iklan syampu yang menampakkan aurat dan bahagian atas badan wanita iaitu bahu dan bahagian atas dada. Adalah jelas bahawa iklan ini tidak sesuai dan tidak manis ditayangkan lebih-lebih lagi ketika rancangan Forum Ehwal Islam.

Apakah ini yang dikatakan Islam Hadhari dimana perkara baik boleh dicampurkan dengan perkara haram. Mungkin inilah yang dikatakan Islam Liberal dan pragmatik.?

SAYA MENYERU RTM MEMBERHENTIKAN SERTA MERTA IKLAN-IKLAN SEUMPAMA INI YANG JELAS MENDEDAHKAN AURAT WANITA DENGAN KETERLALUAN. IKLAN SEBEGINI BUKAN SAHAJA BERTENTANGAN DENGAN AGAMA MALAH IANYA TIDAK MANIS DITONTON LEBIH-LEBIH LAGI KETIKA RANCANGAN AGAMA YANG JELAS SAMA SEKALI BERLAWANAN DENGAN ISI KANDUNGAN FORUM EHWAL ISLAM ITU SENDIRI.

KHAIRUDDIN ISMAIL
SETIAUSAHA DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN BUKIT KATIL

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59