Monday, 18 September 2006

MACAM-MACAM BOLEH BERLAKU : MAUT AKIBAT WANITA CANTIK


KUALA TERENGGANU 18 SEPT : Seorang penunggang maut setelah motosikalnya tersangkut di palang besi gara-gara menoleh ke arah seorang penungang wanita dalam kejadian berhampiran kawasan lampu isyarat Bukit Tumbuh di sini awal pagi semalam.

Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik negeri Supt Farid Mahmud berkata, kejadian itu berlaku kira-kira 2.00 pagi ketika mangsa Mohd Zaidi Mohd Arifin, 26, bersama rakannya Marzuki Mat, 24, dalam perjalanan dari pusat bandar menuju ke Batu Enam.

"Selepas persimpangan lampu isyarat tersebut, mangsa telah memotong sebuah motosikal dipercayai ditunggang oleh seorang wanita dan mangsa dilaporkan sempat menoleh ke arah wanita tersebut.

"Tanpa disedari mangsa, jalan di hadapannya merupakan selekoh yang kemudiannya mengakibatkan motosikalnya bergesel dengan pagar besi sebelah kiri jalan.

"Mangsa selepas itu tersangkut pada pagar tersebut dan motosikal yang masih dibonceng oleh rakannya itu meluncur laju ke hadapan melebihi 50 meter," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, Mohd Zaidi, seorang pekerja swasta, yang berasal dari Bukit Pepari, Setiu meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah di dada dan kepala.

Manakala rakannya Marzuki dari Kampung Che Long, Permasuri, patah tulang rusuk kiri serta luka di mulut dan kini dirawat di Hospital Kuala Terengganu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59