Friday, 22 September 2006

DEMO KECAM POPE DI MELAKA BERJALAN LANCAR


MELAKA 22 SEPT : Demonstrasi mengecam kenyataan Pope Benedict XVI anjuran Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka di Masjid Al Azim di sini selepas solat Jumaat berjalan dengan baik tanpa sebarang gangguan. Demo tersebut bermula sebaik sahaja selesai solat Jumaat.

Dalam ucapannya kepada hadirin, Pesuruhjaya PAS Negeri Melaka Us Abdul Ghani Rahman mengecam Pope atas kenyataan biadap terhadap Islam dan Nabi Muhammad S.W.T. Beliau juga turut mengecam kepimpinan negara ini yang dengan senang hati menerima permohonan maaf Pope sedangkan ianya jelas hanya lakonan untuk mengabui Umat Islam. Us Ghani juga kesal di atas kelemahan kerajaan Islam Hadhari yang tidak mengambil apa-apa tindakan terhadap isu murtad.

Turut berucap dalam majlis yang sama ialah Ketua DPP Negeri Us Kamaruddin Sidek dan Ketua Dewan Ulama Negeri Us Zulkifli Ismail. Permohonan tersebut dihadiri oleh kira-kira 300 orang hadirin termasuk yang berteduh di dalam masjid. Anggota keselamatan yang hadir memberikan kerjasama yang baik tanpa sebarang masalah.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59