Tuesday, 12 September 2006

BILAKAH AGAKNYA PAS MELAKA MILIKI KOMPLEKS/PEJABAT SETARAF KELANTAN?


Bila membaca Harakahdaily sebentar tadi terdetik didalam hati ini bilakah agaknya PAS Melaka atau PAS Kawasan di dalam Negeri Melaka akan mempunyai kompleks atau pejabat setaraf dengan PAS Kelantan atau PAS Kawasan-Kawasan di Kelantan.

PAS Kelantan mempunyai PUTIK, Pejabat PAS di tengah Bandar Kota Bharu dan hampir semua PAS Kawasan di sama mempunyai pejabat atau kompleks yang bernilai jutaan ringgit.

Tetapi kita di Melaka Pejabat Perhubungan kita dhaif bagaikan Pejabat PAS Cawangan di Kelantan. Malah banyak Cawangan PAS di Kelantan mempunyai pejabat atau markaz yang jauh lebih besar dan canggih dari Pejabat Perhubungan PAS Melaka di Semabok.

Usaha mesti dilakukan oleh pimpinan PAS Melaka untuk menaikkan imej PAS di mata rakyat agar ianya menjadikan rakyat lebih yakin kepada PAS. Kalau PAS Kawasan atau PAS Cawangan di Kelantan mampu menyiapkan kompleks atau pejabat bernilai jutaan ringgit mengapa tidak kita di Melaka juga berkemampuan untuk mengikut jejak langkah mereka.

Harakahdaily menyiarkan berita hari ini bahawa PAS Pengkalan Chepa sedang dalam rangka menyiapkan bangunan setinggi empat tingkat untuk kegunaan mereka.

Bangunan itu akan menempatkan pejabat pentadbiran PAS kawasan, bilik mesyuarat, hostel dan enam unit kedai. Bangunan baru yang dijangka melibatkan kos sebanyak RM1.5 juta kini sudah 40 peratus siap.

Yang Dipertua PAS Pengkalan Chepa, Ustaz Mohd Amar Abdullah berkata, sehingga sekarang sebanyak RM400,000 telah dibelanjakan bagi membina bangunan berkenaan.

"Biar pun kita sudah banyak berbelanja namun masih kekurangan dana untuk menyiapkan sepenuhnya bangunan ini. Oleh itu sumbangan derma daripada orang ramai amat dialu-alukan," katanya ketika ditemui pada majlis jamuan mengumpul dana di sini, baru-baru ini.

Hadir sama Timbalan Yang Dipertua PAS Pengkalan Chepa, Haji Yusof Ludin, anggota Parlimen Pengkalan Chepa, Dato' Abdul Halim Abdul Rahman dan Adun Kijang, Dato' Husam Musa.

Oleh itu mereka yang ingin menderma bagi menyiapkan bangunan terbabit boleh berbuat demikian melalui Bank Islam Malaysia Bhd. (BIMB), no akaun 3018010090388.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59