Wednesday, 9 August 2006

SMS PALSU : KENYATAAN DEWAN PEMUDA PAS PUSAT


Dewan Pemuda PAS Pusat ingin menegaskan bahawa Kes Lina Joy belum dibacakan oleh Mahkamah Persekutuan. Justeru DPPP meminta kerjasama DPPN untuk menolak sebarang fitnah yang menyatakan bahawa kes ini telah disebut di mahkamah.

Untuk maklumat tepat sila hubungi :

Sdr Abdullah Abdul Karim (012-9526476)

Aminuddin Zulkifli (019-5116546).

Berikut disiarkan emel dari PEMBELA untuk keterangan lanjut.

Menurut sumber dari PEMBELA dan PPI, mereka banyak menerima panggilan telefon yang menyatakan kes LinaJoy telah diputuskan di Mahkamah. Panggilan tersebut timbul ekoran daripada SMS palsu yang menyatakan keputusan kes ini telah dikeluarkan oleh pihak Mahkamah dan memihak kepada Azlina Jailani (Lina Joy).

Ada juga SMS yang menyebut keputusan tidak memihak kepadanya. PEMBELA dan PPI menegaskan hingga kini tiada sebarang tarikh diterima dan tetapkan oleh mahkamah. Pihak Peguam masih belum dimaklumkan secara rasmi oleh Mahkamah Persekutuan berhubung dengan penetapan kes tersebut.

Namun demikian marilah sama-sama kita berdoa agar kes tidak dipengaruhi oleh unsur-unsur luar yang cuba mengganggu gugat kedudukan Islam di Malaysia. PEMBELA & PPI menyeru kepada semua Umat Islam di Malaysia "agresif" untuk mengumpulkan tandatangan disemua peringkat masyarakat demi mempertahankan kedaulatan Islam.

Sokongan juga boleh dibuat secara "Online" dengan beberapa perubahan telah dibuat termasuk memberi pilihan kepada ruangan emel, bagi memudahkan urusan petition online.

Gerak kerja juga sedang dirangka kini bagi memperluaskan kempen, penyerahan surat, memorandum dan perbincangan di peringkat kerajaan, jabatan agama Islam,institusi-institusi, badan agama, parti politik dan sebagainya demi memastikan kefahaman yang jelas dan menyeluruh berhubung dengan isu ini bagi mengupaya semua pihak mencari jalan terbaik menyekat sebarang usaha yang cuba menjatuhkan kedaulatan Islam.


Sentiasa dapatkan maklumat tepat di :

http://pemudabukitkatil.blogspot.com

http://myislamnetwork.net/portal/

http://www.abim.org.my

http://terasmelayu.net

http://harakahdaily.net


Ehsan Blog Tantawi

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59