Monday, 14 August 2006

SETELAH BUNUH 1,OOO ORANG BARU NAK HENTIKAN SERANGAN


BEIRUT 14 Ogos – Inilah 'permainan' golongan Yahudi dan kafir laknatullah di yang berkuasa di dunia yang cuba menghapuskan umat Islam. Itulah komen yang keluar dari mulut Ketua DPP Kawasan Bukit Katil, Hj Salamat Aman ketika di minta memberikan komen tentang gencatan senjata yang diusahakan PBB terhadap isu kekejaman Yahudi di Lubnan dan Palestin.

Media melaporkan bahawa Lebanon dan Israel bersetuju mematuhi gencatan senjata bermula pukul 8 pagi hari ini (1 tengah hari waktu Malaysia) bagi menamatkan pencerobohan 33 hari tentera Yahudi.

“Saya sangat gembira mengumumkan (Israel dan Lebanon) telah bersetuju menamatkan persengketaan dan menghentikan pertempuran bagi membolehkan pasukan antarabangsa memasuki wilayah selatan Lebanon bermula 14 Ogos,” kata Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Kofi Annan.

Tetapi sedarkah kita bahawa puak-puak musuh Islam ini sengaja melambat-lambatkan genjatan senjata ini bagi membolehkan Israel terus membunuh umat Islam dan menghancurkan Lubnan.

Bagaimanapun di sebalik pengumuman itu, Israel meningkatkan serangan di selatan Lebanon dan Beirut hari ini.

Sebanyak 20 letupan kedengaran dalam tempoh dua minit di pinggir bandar Beirut.

PBB dijangka menghantar 15,000 tentera pengaman bagi menguatkuasakan gencatan senjata.

Laman web berita, YNET News pula memetik seorang pegawai pejabat Perdana Menteri Israel, Ehud Olmert sebagai berkata, askar rejim Yahudi akan memulakan pengunduran dari selatan Lebanon dalam tempoh seminggu atau dua minggu apabila askar antarabangsa dan Lebanon tiba di kawasan yang diceroboh.

Kabinet Olmert hari ini menyokong resolusi 1701 PBB yang meminta diadakan gencatan senjata.

Perdana Menteri Lebanon, Fuad Siniora berkata, kerajaannya telah sebulat suara menerima resolusi itu semalam.

Pemimpin Hizbullah, Sheikh Hassan Nasrallah berkata, para pejuangnya akan menerima gencatan senjata sebaik sahaja askar Israel mematuhinya.

Dalam serangan hari ini, seramai 13 penduduk awam termasuk seorang ibu dan tiga anaknya terbunuh di kawasan Tyre.

Sebanyak tujuh stesen minyak turut dibom oleh tentera Israel hari ini.

Sumber pertahanan awam memberitahu, seorang cedera apabila tentera Israel membedil kedudukan para pejuang Palestin dari Fatah di kem pelarian Ain el-Hilweh di selatan bandar Sidon.

Tentera rejim Tel Aviv turut memusnahkan sebuah jambatan yang terletak di kawasan penempatan penduduk di kawasan Akkar, utara Lebanon, selain daripada mengenai sebuah kedudukan tentera kerajaan.

Namun kita juga sangsi dengan keikhlasan Yahudi ini kerana kita tahu puak laknatullah ini tidak pernah menepati perjanjian genjatan senjata sebelum ini. Mereka boleh melakukan serangan dan kekejaman mereka sesuka hati. Puak-puak Islam mesti sentiasa berhati-hati.

Benarlah Firman Allah " Orang-orang Yahudi dan Nasora tidak akan redha, sehingga kamu mengikut millah(agama/cara hidup) mereka".

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59