Wednesday, 9 August 2006

REMAJA MELAKA SEMAKIN ROSAK


MELAKA 9 OGOS : Melaka yang diwar-warkan sebagai negeri maju nampaknya juga 'maju' dari segi maksiat dan kegiatan tidak bermoral. Bermacam-macam kisah maksiat dan sosial di kalangan remaja yang berlaku secara berleluasa di negeri ini.

Semalam sebuah kedai kosong di kesan menjadi lokasi `pesta seks’ dan menghidu gam oleh sekumpulan remaja di Plaza Melaka Sentral di sini.

Malah pemilik kedai berkenaan langsung tidak mengendahkan arahan Datuk Bandar Bandaraya Melaka biar pun tempoh dua hari diberikan beliau sejak Khamis lalu sudah tamat.

Tinjauan wartawan media ke lokasi `pesta seks’ berkenaan mendapati, keadaan kedai itu seperti `tidak diusik’, malah pintu yang rosak belum dibaiki.

Sikap tidak bertanggungjawab pemilik kedai terbabit dikhuatiri boleh menyebabkan kejadian tidak bermoral di kalangan remaja itu berulang.

Tindakan MBMB itu adalah susulan penahanan 15 remaja, termasuk pelajar sekolah menengah oleh anggota Bahagian Penguat Kuasa Jaim yang menjadikan tingkat tiga premis berkenaan sebagai tempat berpesta seks dan menghidu gam.

Remaja berusia antara 15 hingga 26 tahun itu menjadikan rumah kosong tiga tingkat berkenaan sebagai lokasi melakukan kegiatan tidak bermoral itu.

Selain itu, rumah kedai berkenaan yang dianggap `kondo’ oleh remaja terbabit sering dijadikan tempat melakukan kegiatan tidak bermoral lain termasuk ponteng sekolah.

Pada serbuan yang dilakukan Bahagian Penguat Kuasa, Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) kira-kira jam 8.30 pagi, semua remaja berkenaan termasuk pelajar yang masih berpakaian sekolah sedang tidur beralaskan kertas tebal.

INILAH AKIBATNYA APABILA KEPIMPINAN SEKARANG HANYA MEMENTINGKAN PEMBANGUNAN DUNIA DAN KEPENTINGAN MATERIAL SEMATA-MATA, JELAS MENGENEPIKAN KEPENTINGAN ISLAM.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59