Monday, 14 August 2006

PILIHANRAYA UMUM KE-12 APRIL 2007?


RASAH, 14 Ogos - Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS Pusat (JPP), Dato' Mustafa Ali menyeru kepada seluruh pimpinan pilihan raya PAS agar menyediakan jentera yang cekap dan terlatih bagi menghadapi Pilihan Raya ke-12 yang dijangka diadakan tahun hadapan seawal-awalnya bulan April.

Seruan itu dibuat dalam majlis perasmian Ijtima' Pilihan Raya PAS Negeri Sembilan di Country Club, dekat Rasah Kemayan semalam.

Melihat kepada congakan beliau tentang Pilihanraya tersebut adalah diharapkan semua jentera Parti dapat bersiap sedia dengan mempersiapkan petugas, markaz dan pejabat serta prasarana bagi menghadapinya. Selain itu semua peringkat mestilah 'menghadam' betul-betul undang-undang pilihanraya yang ternyata menjadi 'musuh' kita dalam pilihanraya lalu.

Dalam ucapannya Mustafa berkata, JPP mahu petugas pilihan raya dilatih dengan kecekapan mengendali tugas masing-masing supaya tidak berlaku kesilapan jika bersiap di saat akhir.

"Tidak kiralah mana-mana, Counting Agen dengan tugasnya, Polling Agen dengan tugasnya dan semua terbabit perlu dilatih dengan baik supaya kita benar-benar bersedia menghadapi sebarang kemungkinan pilihan raya diadakan seawal April 2007," katanya.

Sementara itu salah seorang ahli PAS Cawangan Taman Merdeka yang tidak mahu namanya disiarkan menyatakan bahawa, PAS mestilah mengenalpasti bakal-bakal calon bagi setiap DUN dan Parlimen dari sekarang dan mereka mestilah ditonjolkan bermula dari sekarang.

Selain beliau juga mencadankan PAS negeri juga mestilah mengenalpasti DUN-DUN dan Parlimen yang mahu ditandingi dari sekarang. Jangan nanti sehingga saat terakhir katanya lagi.

"Usaha-usaha mendekati masyarakat mesti dijalankan dari sekarang sehinggalah ke hari pengundian" ujar beliau yang juga pernah menjawat jawatan di peringkat cawangan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59