Thursday, 24 August 2006

ISLAM LIBERAL DI INDONESIA AMAT MERBAHAYA


Berita yang disiarkan oleh Bernama pada 4 Jun lalu benar-benar mengguris hati kita sebagai umat Islam. Manakan tidak masjid di Bantul, Yogjakarta tempat berlakunya gempa bumi di Indonesia telah lama digunakan secara bergilir-gilir antara orang Islam, kristian dan hindu. Di dalamnya penuh dengan patung dan salib.

Inilah sebenarnya ajaran Islam Liberal yang beriktikad bahawa semua agama sama sahaja. Perkara sebeginilah sebenarnya sedang diperjuangkan oleh sesetengah pihak di Malaysia agarnya 'keharmonian' sesat seperti juag diamalkan di Malaysia. Malah di dalam sesebuah rumah di Indonesia pun terdapat agama majmuk di mana ayah Islam, ibu kristian, anak-anak ada yang hindu, athies, kristian dan sebagainya.

Berita yang disiarkan oleh Bernama...........

Pasukan Bulan Sabit Merah Malaysia (PBSM) yang ke sini dalam misi membantu mangsa gempa bumi terkejut bila melihat kewujudan salib dan patung Hindu dalam sebuah masjid ketika hendak menunai solat zohor di sebuah perkampungan dekat sini hari ini.

Seorang anggota pasukan PBSM, Jeffrey Hassan berkata setelah pasukannya memberi bantuan rawatan kepada mangsa-mangsa di perkampungan Gepoko, mereka bersiap-siap untuk melakukan solat zohor.

"Saya bertanyakan orang kampung di mana letaknya masjid dan mereka menunjukkan arahnya.

"Tapi, alangkah terkejutnya kami, sebaik masuk ke masjid kami lihat sebuah salib, lambang penganut Kristian, dan patung Hindu di dalamnya," kata Jeffrey.

"Kami tak jadi solat, lalu bertanyakan orang kampung bagaimana perkara sedemikian boleh terjadi," katanya.

"Itu biasa saja. Sememangnya telah lama kami lakukan begitu. Kami di sini berkongsi melakukan ibadat dalam satu masjid," kata seorang penduduk.

"Pada hari Jumaat masjid itu digunakan oleh orang Islam, Ahad oleh orang Kristian dan Selasa untuk orang Hindu," katanya.

GEMPA BUMI DAN TSUNAMI YANG DIKENAKAN OLEH ALLAH S.W.T KEATAS BEBERAPA BAHAGIAN DI INDONESIA MERUPAKAN BALA DAN PERINGATAN KEPADA MEREKA DAN KITA SEMUA.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59