Tuesday, 22 August 2006

GEJALA MURTAD TIDAK MEMBIMBANGKAN - ABDULLAH MAT ZIN


Dalam Buletin Utaman TV3 semalam disiarkan sedutan perbahasan Parlimen tentang isu murtad, di mana Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Abdullah Mat Zin ketika menjawab pertanyaan Ahli Parlimen menyatakan bahawa gejala Murtad tidak begitu membimbangkan.

Kita hairan apa skala dan kayu ukur yang digunakan oleh Menteri Islam Hadhari ini. Apakah sifir matematik menjadi ukuran samada gejala murtad ini serius atau tidak, sedangkan mufti Perak menjelaskan terdapat lebih 100,000 orang Islam yang murtad.

Sebagaimana yang kita tahu walaupun satu kes murtad berlaku ianya dikira serius. Tetapi menteri Islam Hadhari ini nampaknya tidak kisah dan sambil lewa sahaja dalam kenyataan dan ucapannya.

Setiap kali diajukan pertanyaan tentang murtad jawapannya ialah angka 100,000 ribu tidak sahih dan kita akan menyiasat, itu skrip jawapan yang sudah lama terkeluar dari mulut menteri ini.

Malang sungguh berketuakan penganut Islam Hadhari ini. Dalam kepala mereka tidak lain hanya memikirkan keuntungan dunia sahaja.

Oleh : Irana 82

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59