Wednesday, 2 August 2006

BOIKOT BARANGAN AMERIKA PUN AL BADAWI TAKUTKUALA TERENGGANU 2 OGOS : Imam Besar Islam Hadhari yang juga Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi semalam menyelar tindakan pemuda Umno yang mahu memboikot barangan Amerika.

Beliau juga mengingatkan Pemuda Umno jangan bercakap besar mahu memboikot barangan keluaran Amerika Syarikat dan Britain.

Beliau mahu mana-mana pihak yang bercadang berbuat demikian berfikir panjang sebelum melaksanakannya kerana ia akan membawa kesan buruk kepada negara.

"Kita jangan cakap besar kerana bila hendak melaksanakannya kita akan menjadi teruk, terpaksa berpatah balik, kerana ini akan membebankan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis pecah tanah Univeristi Darul Iman Malaysia (UDM) di Kampung Tembila di Besut, Terengganu semalam.

Nampak jelas kepada kita bahawa Imam Al Badawi yang dikatakan alim ini sebenarnya hanya mementingkan keuntungan dunia tanpa memikirkan kesengsaraan umat Islam Palestin dan Lubnan.

"Dah hantar tentera pun takut, nak boikot barangan Amerika pun tak mampu. Inilah pemimpin paling lembik pernah di hasilkan oleh Malaysia" kata Moazzar Manzor seorang aktivis masyarakat.

Sementara itu Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil sekali lagi menggesa Imam Al Badawi meletakkan jawatan serta merta sebagai Pengerusi IOC dan NAM keranan kegagalan beliau memimpin kedua-dua badan tersebut dalam menangani isu ini.

"Tak payah tunggu 'expired' la sekarang ni pun lebih baik letak jawatan. 'Mengabihkan boreh yo'" sindir Hj Salamat Aman Ketua DPP Kawasan.

Jumaat lalu Naib Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin yang juga Imam Al Badawi mencadangkan supaya dipulau barangan dan syarikat-syarikat Amerika dan Britain sebagai bantahan terhadap tindakan kedua-adua negara menyokong kekejaman regim Zionis Israel di Lubnan.

Menurut laporan Bernama, Abdullah berkata, pihak yang mahu memboikot barangan dari kedua-dua negara itu perlu difikir semasak-masaknya kerana masalah yang akan dihadapi di kemudian hari adalah rumit.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59