Wednesday, 30 August 2006

AHLI UMNO DITARBIYAH SUPAYA JADI 'YES MAN' WALAUPUN PEMIMPIN BUAT SALAH


SEGAMAT, 30 Ogos : Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Ali Rustam, mengingatkan ahli-ahli UMNO supaya terus menunjukkan kesetiaan mereka terhadap pucuk pimpinan parti dan negara bagi membolehkan kerajaan meneruskan agenda memajukan rakyat dan negara.

Menurutnya, kesetiaan kepada pemimpin parti dan negara amat penting kerana ia merupakan kunci kejayaan UMNO selama ini dalam berdepan dengan pelbagai masalah yang boleh menjejaskan keutuhan parti.

“Kesetiaan kepada pemimpin amat penting, ini kunci kejayaan kita selama ini, parti tidak kuat kalau sendirian, parti kuat jika pemimpin kuat dan mendapat sokongan secara total,’’ katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Sekijang di sini pada 27 Ogos lalu.

Inilah tarbiyah yang diberikan oleh Umno kepada pengikut-pengikut mereka. Walaupun pemimpin mereka melakukan kesalahan dari segi agama dan undang-undang mereka mesti taat setia dan tidak membangkang. Itulah sebabnya walaupun pemimpin sekarang dikritik hebat kerana melakukan pelbagai kesalahan dan penyelewengan ahli-ahli dan pengikut Umno tetap setia membuta tuli kerana ianya telah menjadi darah daging mereka.

Sedangkan Islam mengajar penganutnya menyatakan yang hak walaupun pahit. Oleh kerana itulah kita lihat pemimpin Umno bebas melakukan kesalahan seperti politik wang, rasuah, penyalahgunaan kuasa tetapi ahli-ahli mereka tetap menyokong dan setia kepada pemimpin sedemikian.

Bekas Perdana Menteri yang hebat mengkritik pimpinan Umno sekarang baru sedar bahawa ahli Umno sekarang tetap akan menyokong Pak Lah walaupun apapun tuduhan dan dakwaan yang Mahathir buat terhadap Pak Lah. Ini kerana Mahathir dan pemimpin Umno terdahulu telah mengajar pengikutnya dengan 'akidah' ini.

Pengikut-pengikut Umno ini rata-rata berbuat demikian kerana terikat dengan kepentingan 'perut' dan kuasa.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59