Saturday, 29 July 2006

RAPAT SAF MANTAPKAN ORGANISASI


Senario politik negara kembali bergolak sekarang ini seharusnya menjadi pemangkin kepada petugas parti untuk memperhebatkan lagi gerakerja untuk menawan hati rakyat. Walaupun kita tahu faktor kemenangan kita bukanlah kepada faktor isu semata-mata tetapi ianya jelas sedikit sebanyak memberikan impak kepada penerimaan rakyat kepada PAS seperti yang berlaku dalam dua pilihanraya lampau iaitu 1990 dan 1999.

Para pimpinan telah menegaskan bahawa seluruh jentera parti mesti diperkemaskan sebagai persiapan untuk menghadapi pilihanraya yang bakal menjelang 2007 atau 2008.

Bekas Perdana Menteri, Dr Mahathir sejak akhir-akhir ini menjadi pembangkang nombor satu negara dengan pelbagai dakwaan dan pendedahan yang di buat beliau terhadap Perdana Menteri, Imam Al Badawi.

Senario ini jelas memberikan sedikit kelebihan kepada PAS dan pembangkang dalam menghadapi pilihanraya akan datang jika sekiranya isu ini dapat 'dieksploitasi' oleh pembangkang.

Melihat kepada kesungguhan dan sejarah politik Dr Mahathir adalah amat sukar untuk beliau berundur ke belakang sekiranya beliau untuk memulakan sesuatu langkah dan perancangan. Semua orang tahu betapa nekadnya Mahathir mengatur strategi menyingkirkan Anwar walaupun dengan 'fitnah' dan 'penipuan'.

Pemerhati politik menjangkakan Mahathir akan meneruskan 'gerakerja' menyerang Imam Al Badawi sehingga matlamat sebenar beliau dan 'geng'nya berjaya, walaupun semua orang masih kabur dengan tujuan sebenar beliau melancarkan 'peperangan' ini.

Apa yang penting sekarang semua ahli parti dan pimpinan pelbagai peringkat merapatkan saf dan mengukuh organisasi.

Biarkan Mahathir dan Pak Lah bercakaran dan pada masa sama sebagai 'politician' pimpinan PAS mesti pandai 'mengambil kesempatan' dari isu ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59