Saturday, 22 July 2006

POLIS ‘BERSEKONGKOL’ DENGAN KUMPULAN ARTIKEL 11 JAYAKAN FORUM MENCABAR KEDAULATAN ISLAM – HJ SALAMAT.


BUKIT KATIL 22 JULAI : Polis Johor disifatkan bersekongkol dengan kumpulan artikel 11 dalam isu menyentuh kedaulatan Islam apabila memberikan permit kepada program tersebut yang akan berlangsung pada 9.00 pagi hari ini di Hotel Selesa, Johor Baharu.

Malahan dalam kenyataan akhbarnya semalam, Timbalan Ketua Polis Negeri, Timbalan Pesuruhjaya Polis Datuk Hussin Ismail berkata polis tidak membenarkan perhimpunan atau demonstrasi di lakukan di luar hotel tempat program tersebut di anjurkan.

Ketua DPP Kawasan Hj Salamat menyatakan kekesalannya di atas perkara ini kerana Polis disifatkan bersekongkol dengan kumpulan Artikel 11 dalam menjayakan usaha kumpulan ini untuk mengubah perlembagaan negara artikel 11 (1A).

“Umat Islam tetap akan menentang usaha kumpulan ini demi untuk mempertahankan kesucian dan kedaulatan Islam. Umat Islam Melaka akan turut sama turun ke Johor Baharu untuk membuat bantahan terhadap penganjuran program ini” tegas Hj Salamat yang juga merupakan Bendahari DPP Negeri Melaka.

Sebelum ini DPP Negeri Johor dan Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Johor Baharu telah membuat bantahan dan menghantar memo kepada Polis, Pemilik Hotel Selesa dan pihak berwajib lain meminta program ini dibatalkan.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59