Wednesday, 19 July 2006

PEMUDA Umno GUNA KEJOHANAN BOLASEPAK TARIK PEMUDA JADI AHLI Umno


KUALA LUMPUR, July 19 - Pergerakan Pemuda Umno Malaysia akan menganjurkan pertandingan bolasepak yang di namakan Liga Bolasepak Pemuda Umno bermula 27 Julai ini.

Kejohanan ini akan di kendalikan oleh Pergerakan Pemuda dan Biro Sukan di mana ianya di buka kepada semua bahagian di seluruh negara. Apa yang menariknya antara syarat yang di kenakan kepada pemain yang ingin menyertai pasukan yang bertanding ialah mereka mesti mengisi borang menjadi ahli Umno.

Jadi sudah pastilah kejohanan ini sebenarnya dijadikan umpan kepada pemuda-pemuda seluruh negara supaya menjadi ahli Umno.

Dalam kenyataan Bernama baru-baru ini Naib Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin menyatakan bahawa lebih dari 4,000 pemain yang mewakili kira-kira 200 pasukan akan menyertai liga ini. Perasmian kejohanan akan dilakukan oleh Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Hishamuddin Hussein pada hari Sabtu di Stadium Bolasepak Jalan Raja Muda, Kuala Lumpur.

Seperti biasa Umno yang juga merupakan penyeru kepada program maksiat dan budaya hedonisme akan menjemput para artis untuk melalaikan muda-mudi dalam program perasmian kejohanan ini. Antara para 'dai' kepada program maksiat yang dijemput ialah Ezlynn, Adam dan KRU. Ini adalah strategi mereka untuk menarik minat anak muda agar datang beramai-ramai mengunjungi program perasmian kejohanan ini.

Ini juga adalah selaras dengan ajaran Islam Hadhari yang diasaskan oleh Imam Al-Badawi Wal Hadhari yang sentiasa redha dan menggalakkan program hiburan dan konsert maksiat seperti ini walaupun sekarang ini beliau tahu sekarang ini akhlaq dan perangai muda-mudi sudah jauh menyimpang dari ajaran Islam.

Apa yang pasti sekarang ini Dewan Pemuda PAS mesti menganjurkan program alternatif untuk menyelamatkan pemuda-pemuda dari terjerumus ke kancah maksiat dengan menyertai program pemuda Umno yang memang terkenal sebagai penyeru kepada perkara maksiat. Pimpinan pemuda mesti mengambil langkah drastik untuk menganjurkan porgram-program sukan seperti liga Bolasepak peringkat kebangsaan dan sebagainya untuk menari pemuda bersama PAS.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59