Thursday, 13 July 2006

PEMUDA PUSAT DAN NEGERI BERGABUNG JAYAKAN EKSPEDISI DI MELAKA 23 JULAI


MELAKA 13 JULAI : Dewan Pemuda PAS Pusat akan meneruskan program ekspedisi dakwah bertemu rakyat di seluruh negeri bermula di Melaka pada 23 Julai ini. Program ini telah dijalankan sebelum ini di mana ianya berjaya mendekatkan Dewan Pemuda dengan rakyat di seluruh negara.

Perkara ini dinyatakan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka, Ustaz Kamaruddin Sedik selepas Mesyuarat Dewan Pemuda PAS Negeri di Semabok malam tadi.

Antara objektif ini adalah untuk mendekatkan pemuda kepada rakyat serta memberi peluang kepada pemuda untuk menerangkan berbagai perkara tentang isu-isu semasa yang hangat diperkatakan sekarang dengan cara menyebarkan risalah dan pamplet berkaitan isu-isu tersebut.

"Insya Allah kita akan mengedarkan risalah dan pamplet berkaitan isu kenaikan tarif elektrik, kenaikan harga minyak, isu Dr Mahathir-Pak Lah, IFC dan isu-isu setempat" jelas Us Kamaruddin yang juga merupakan Ketua Dewan Pemuda Kawasan Jasin.

Sehubungan dengan itu Us Kamaruddin menyeru seluruh kepimpinan Dewan Pemuda Kawasan-Kawasan supaya turun beramai-ramai menjayakan program ini.

Untuk keterangan lanjut sila hubungi Yuhaizad Abdullah di talian 016-6635820 atau Harun Mohamed 019-6675521.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59