Wednesday, 26 July 2006

OTAK ADNAN MANSOR MEMANG TAK BOLEH PAKAI

Wanita-wanita begini mungkin juga menjadi produk pelancongan yang Adnan mahukan
TAIPING 26 JULAI : Menteri Pelancongan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata semalam bahawa cadangan beliau supaya waktu operasi pusat membeli-belah, pusat hiburan serta restoran dilanjutkan sehingga 5 pagi hanya membabitkan kawasan tumpuan pelancong.

Beliau berkata cadangan itu perlu dipertimbangkan pihak berkuasa tempatan Kuala Lumpur, Melaka, Pulau Pinang, Johor Bahru dan Langkawi, yang merupakan destinasi utama para pelancong asing di negara ini.

Kepala otak menteri ini memanglah tidak boleh di pakai. Apakah beliau tidak terfikir bahawa kalau ianya di buka sampai jam 5.00 pagi bukan sahaja pelancong yang bertenggek di situ malah remaja tempatan juga akan turut sama 'qiam' dalam tempat maksiat tersebut.

Beliau berkata cadangan itu dibuat selepas mendengar rungutan para pelancong dan peniaga yang mahukan operasi perniagaan di kawasan tertentu di negara ini dilanjutkan.

Dalam kepada 'hotaknya' tiada lain yang difikirkan hanya untuk memenuhi permintaan segelintir pelancong. Itu pun belum tentu lagi samada pelancong yang datang ke Malaysia untuk berhibur di Pusat-Pusat Maksiat tersebut atau mereka datang untuk menikmati keindahan negara kita.

Sepatutnya Adnan Mansor mesti meningkatkan prasarana dan produk pelancongan lain bukannya sibuk untuk menambahkan lagi masa operasi pusat-pusat maksiat ini.

Inilah yang sebenarnya kualiti pemimpin yang 'ditarbiah' di bawah Islam Hadhari. Ketuanya pun lebih kurang saja.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59