Friday, 21 July 2006

DEMO BANTAH KEKEJAMAN ISRAEL DI SELURUH NEGARA HARI INI


MELAKA 21 Julai – Satu perhimpunan raksasa anti-Israel akan diadakan di seluruh negara selepas solat Jumaat hari ini. Demo ini adalah bertujuan bagi menyatakan bantahan terhadap rejim Zionis yang menceroboh dan menyerang Lebanon dan Palestin.

Dewan Pemuda Pas Pusat juga akan turut mengadakan perhimpunan yang sama di seluruh negara.

Ketuanya, Salahudin Ayub berkata, di Kuala Lumpur, perhimpunan akan diadakan di pekarangan Masjid Kampung Baru pada waktu yang sama.

Katanya, Pemuda Pas juga telah meminta ahli-ahlinya di seluruh negara mengadakan perhimpunan yang sama.

Di Pahang, Badan Perhubungan PAS negeri mengumumkan demo yang sama akan di adakan di Perkarangan Masjid Negeri di Kuantan. Sebelum pada jam 4.00 pagi hari ini seluruh ahli dan umat Islam telah menunaikan qiamullail dan solat hajat di Masjid Al Fatah Kuantan untuk memohon agar Allah S.W.T menyelamatkan umat Islam dan menjahanamkan Israel.

Minggu lepas Dewan Pemuda PAS telah menganjurkan demo yang sama bermula di Masjid KLCC selepas solat Jumaat dan berakhir dengan penyerahan memo bantahan kepada Duta Amerika di kedutaan negara tersebut.

Sementara itu Pergerakan Pemuda Umno akan mengadakan Perhimpunan yang sama di Masjid KLCC selepas solat Jumaat.

Perhimpunan anjuran Pergerakan Pemuda UMNO itu dijangka berarak ke Kedutaan Amerika Syarikat (AS) di Jalan Tun Razak sebagai membantah tindakan kuasa besar itu memberi ‘lampu hijau’ kepada Israel melakukan keganasan berkenaan.

Ini merupakan demo pertama yang dianjurkan oleh Pergerakan Pemuda Umno setelah Israel melancarkan serangan menggila ke atas Lebanon dan Palestin sejak sembilan hari lalu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59