Friday, 28 July 2006

ANAK-ANAK MUDA TERENGGANU DIAJAK MEMBAZIRKAN DUIT DAN MASA


MARANG 28 Julai : RM10,000. Itulah jumlah yang dikutip setakat ini bagi tujuan mengundi anak kelahiran Terengganu, Faizal, sehingga muncul juara program Akademi Fantasia 4 (AF4) nanti.

Majlis Belia Daerah Marang (MBDM) telah menerima sumbangan RM5,000 dari Majlis Kebudayaan Negeri Terengganu, RM1,000 daripada Pengerusi Kelab Marina Terengganu Datuk Tengku Sulaiman Ibni Almarhum Sultan Mahmud, dan selebihnya daripada syarikat-syarikat swasta.

Wang rakyat dibazirkan semata-mata untuk hiburan dan perkara yang tidak berfaedah. Inilah sebenarnya agenda Islam Hadhari dan yahudi untuk melalaikan anak-anak muda Islam dari kembali kepada Islam.

Pengerusi MBDM Abdul Latiff Awang (Kalau tidak silap ini Exco Kerajaan Islam Hadhari) berkata sumbangan dalam bentuk wang tunai dan kad prabayar itu akan diagihkan kepada orang ramai bagi mengundi Faizal, anak kelahiran Marang, yang telah melayakkan diri ke peringkat akhir AF4 yang akan berlangsung Sabtu depan.

"Kita harap lebih ramai lagi rakyat Terengganu memberi sumbangan bagi memastikan Faizal mendapat undian terbanyak," katanya kepada pemberita selepas majlis penyerahan kad prabayar kepada Kelab Penyokong Faizal, di Pentas Budaya, Pantai Peranginan Kelulut di sini hari ini.

Majlis itu dirasmikan oleh Pengerusi Majlis Belia Negeri Terengganu Mohd Yusof Majid, yang juga Anggota Parliman Setiu. Turut hadir Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Belia, Sukan dan Badan NGO negeri Din Adam serta ibu bapa Faizal.

Abdul Latiff berkata seramai 2,500 orang di daerah Marang telah menjadi ahli Faizal FC dan jumlah itu dijangka meningkat selepas kempen melalui poster dan kain pemidang diedar ke seluruh negeri mulai hari ini.

Beliau berkata MBDM merancang menghimpunkan semua penyokong Faizal di Padang Awam Batu Buruk di sini, pada malam pertandingan akhir AF4 yang akan berlangsung di Stadium Putra, Bukit Jalil pada 5 Ogos ini.

Selain Faizal, tiga lagi finalis konsert akhir AF4 ialah Haziq, Velvet dan Farhan manakala seorang lagi akan dipilih daripada kalangan lapan pelajar AF4 yang telah tersingkir sebelum ini.

Anak-anak muda di Terengganu semakin rosak dan menyimpang jauh dari akhlaq Islam setelah Islam Hadhari Terengganu Bestari memerintah negeri itu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59