Monday, 24 July 2006

AIR TERJUN BUKIT SEBUKOR JADI SARANG MAKSIAT


BUKIT BARU 24 JULAI : Air terjun buatan Bukit Sebukor dekat sini sering dijadikan tempat muda-mudi berpelukan dan berkelakuan tidak senonoh. Tinjauan Wakil Blog ini malam ahad lalu terdapat kira-kira empat pasangan yang sedang berdua-dua samada di bahagian atas atau bawah air terjun ini.

Apa yang lebih membimbangkan ialah di bahagian atas air terjun ini gelap tidak mempunyai lampu yang lebih sesuai untuk mereka ini melakukan maksiat. Selain itu terdapat juga muda-mudi yang melakukan maksiat di dalam kereta di bahagian bawah air terjun ini.

Menurut wakil kami dalam tinjauannya itu terdapat sepasang muda-mudi yang terkejut dengan kedatangan beliau dan secepat kilat bingkas bangun dan membetulkan zip seluarnya. Ini merupakan kes yang amat memalukan lebih-lebih muda-mudi tersebut adalah Orang Melayu Islam.

Sementara itu, Ketua DPP Kawasan Bukit Katil, Hj Salamat Aman meminta Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) supaya selalu membuat rondaan di sini bagi mencegah perbuatan maksiat terus berlaku.

"Kita masih ingat sewaktu pembinaan air terjun ini, kita telah beri amaran kepada kerajaan negeri bahawa pembinaan air terjun ini akan mengundang maksiat selain ianya jelas membazirkan wang rakyat. Nah sekarang perkara telah menjadi kenyataan" jelas Hj Salamat lagi.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59