Wednesday, 26 July 2006

AGENDA TERSEMBUNYI Umno HALANG DR MAHATHIR UNTUK RASMIKAN MESYUARAT AGUNG BAHAGIAN


BUKIT KATIL, 26 Julai - Keputusan Majlis Tertinggi (MT) Umno yang membuat keputusan bahawa Bahagian boleh menjemput Anggota MT atau Menteri sahaja untuk merasmikan mesyuarat agung bahagian merupakan strategi Umno supaya bahagian tidak menjemput Dr Mahathir merasmikan mesyuarat agung masing-masing.

Walaupun media tidak menyebut secara jelas bahawa hanya MT atau menteri sahaja yang boleh merasmikan mesyuarat tersebut, pemerhati politik berpendapat ianya adalah langkah drastik Umno untuk menghalang Dr Mahathir.

"Sebenarnya inilah salah satu langkah mereka untuk menghalang Dr Mahathir kerana sudah ada ura-ura bahagian-bahagian tertentu ingin menjemput Dr Mahathir" kata Setiausaha Lajnah Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Hamzah Yusof di sini pagi ini.

"Pak Lah takut untuk berdepan dengan Dr Mahathir sebab itulah beliau berusaha agar Mahathir tidak ada peluang untuk berjumpa ahli-ahli Umno, namun saya berpendapat Mahathir tidak akan berdiam diri" tambah Hamzah.

Semua bahagian Umno yang akan mengadakan persidangan perwakilan bermula 3 Ogos ini boleh menjemput mana-mana anggota Majlis Tertinggi (MT) atau menteri bagi merasmikan mesyuarat masing-masing.

Anggota Exco Pergerakan Pemuda, Wanita dan Puteri pula boleh diundang merasmikan persidangan perwakilan Pemuda, Wanita dan Puteri di peringkat bahagian, kata Presiden Umno Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari Selasa.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59