Monday, 8 May 2006

DUNIA SUDAH TERBALIK. PENJAHAT DIPUJA PEMBELA DIHINA


MELAKA 8 MEI : Dunia sudah terbalik. Inilah yang sudah lama terjadi di Malaysia. Sebagai contoh Lim Guan Eng yang cuba membela wanita bawah umur yang dirogol suatu ketika dahulu ditahan, manakala perogolnya dilepaskan.

Begitu juga isu terbaru yang membabitkan Datuk Shahril Samad yang cuba mempertahankan integriti Parlimen, beliau dicemuh dan di hina oleh parti beliau sendiri. Manakala Ahli Parlimen Jasin yang meminta pihak Kastam tutup sebelah mata ke atas kes yang melibatkan pelanggan beliau, belum tentu dikenakan tindakan.

Imam Islam Hadhari Al-Badawi dalam kenyataan akhbarnya sekali lagi menegaskan bahawa ahli Umno/BN mesti taat setia dan tidak sekali-kali dibenarkan menyokong pembangkang atau usul-usul pembangkang, walaupun usul itu jelas benar dan munasabah.

Sebaliknya jika apa-apa sahaja yang diusul atau dicadangkan oleh Umno/BN atau pemimpin parti tesebut maka semua orang ahli kena patuh walaupun ianya jelas bertentangan dengan agama, merugikan rakyat dan melanggar prinsip demokrasi.

Sebelum ini Ahli Parlimen Teluk Kemang, S.Sothinathan pernah dikenakan tindakan gantung kerja kerana melanggar prinsip BN iaitu mesti patuh kepada keputusan parti walaupun ianya merugikan rakyat dan negara.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59