Tuesday, 4 April 2006

RENTETAN PROGRAM 'TARBIAH' ISLAM HADHARI YANG DIANJURKAN UNTUK MENDIDIK RAKYAT


18 Sept 2005

Anugerah Era dilansungkan di Stadium Bukit Jalil .


28 Sept hingga 1 Oktober 2005

Berlansung pula Festival Filem di Dewan Merdeka PWTC


4 February 2006

Anugerah Juara Lagu ke 20 yang juga diadakan di PWTC


26 February

Anugerah Bintang Popular Berita Harian ( ABPBH ) berlansung di Arena of Star Genting Highland .


24 March 2006

Anugerah Planet Music 06' dianjurkan di Max Pavillion Singapore Expo di Singapura.


25 March 2006

Bermula Pesta Karaoke dan hiburan di Dataran Majlis Daerah Hulu Terengganu . ( Kuala Berang ) yang dijangka akan dilakukan setiap hujung minggu .


2 April 2006

Fiesta Media Idola dipromosikan hebat di Maran Pahang .


2 April 2006

Hari yang sama berlansungnya Pesta Air Nasional di Taman Esplaned Kuantan Pahang dengan persembahan Ezlyn , Farah AF , Misha Omar , Siti Nurhaliza , Jamal Abdillah , Jinbara dsbnya di hadapan Pengasas atau Pendiri Mazhab Islam Hadhari sendiri , Pak Lah Badawi .


15 April 2006

Konsert Pesta Malam Indonesia akan dilangsungkan di Stadium Merdeka jam 3.00 pm . Dengar khabarnya Pesta ini akan turut diserikan oleh satu kumpulan penyanyi yang bukan sahaj seksi tetapi mempunyai style tarian yang menggiurkan ( lucah ) iaitu kumpulan RATU .


28 April 2006

Ini pula ( kalau tak silap saya ) Akan berlansung pula Anugerah Idustri Muzik 06 ' di Merdeka Hall PWTC .

Sementara tu , uji bakat Akademik Fantasia 4 sedang giat berlansung di seluruh negara .

RTM pula dalam mengadakan sambutan ulangtahunnya ke 60 , telah menganjurkan RTM 60 jam tanpa henti dan setiap hari dalam tempoh itu diadakan Konsert RTM dari 1 am hingga 4 am secara lansung . ( Media Islam Hadhari menaja Konsert Menyanyi dan Menari pepagi buta ? )

Perhatian : Kebanyakan Pesta dan Konsert tersebut dianjurkan oleh pihak Kementerian bukan pihak swasta yang mana Kerajaan Islam Hadhari boleh berlepas tangan dengan mengatakan bahawa apa yang berlaku itu diluar pengetahuan mereka .

Sungguh saya tidak percaya !! tetapi itulah realitinya . Pada saya , apa yang sesuai untuk Islam Hadhari anjurkan ialah qiamulail dan bacaan ayat - ayat suci al quran serta munajat dalam masa - masa seperti itu ( 1 am - 4 am )

Tetapi apa yang berlaku ialah Konsert Hiburan ditambah pula dengan pengacaranya yang seksi berpakaian , manja ( gelenya ) aksinya dan liuk lintuk artis di pentas untuk terus membuai penganut Islam Hadhari .

Television pula khasnya TV 3 , pantang rehat atau iklan mesti bingit dengan kempen JOM HEBOH yang mengajak semua Penganut dan Pengamal Islam Hadhari turun berhibur bersama artis pujaan mereka . Begitu cara Islam Hadhari mendidik penganutnya agar bertambah Iman dan Taqwa , guna memenuhi tuntutan rukun atau prinsip yang pertama Mazhab Islam hadhari :( .

Saya teringat satu hadith Nabi saw. ketika menjawab pertanyaan Muaz ibnu jabal mengenai fenomena yang akan dihadapi oleh ummat pada masa - masa yang akan datang . Hadith yang diriwayatkan oleh Imam Muslim dari Saidina Muaz ibnu Jabal rha. :

قوم يستنون بغير سنتي و يهدون بغير هدي تعرف منهم و تنكر

" Suatu kaum yang mengambil cara hidup lain daripada apa yang telah disyariatkan olehKu ( Nabi saw. ) dan mengambil petunjuk yang bukan dari petunjukKu , Engkau kenal golongan ini dan hendaklah jauhkan diri daripadanya. "

Dipetik dari Blog dairy seorang mujahid, Ustaz Nasruddin Hassan At-Tantawi

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59