Monday, 13 March 2006

ZAINUDDIN MAIDIN TIDAK PEKA MASALAH RAKYAT


KUALA LUMPUR 13 Mac - Menteri Penerangan yang baru dinaikkan pangkat, Zainuddin Maidin mula menunjukkan belangnya apabila menyelar Parti pembangkang kerana kononnya cuba mengambil kesempatan menjadikan isu kenaikan minyak sebagai `senjata' untuk kepentingan politik murahan mereka.

Menteri Penerangan itu percaya, pemimpin parti pembangkang yang kekeringan isu akan menjadikan isu kenaikan harga minyak untuk menyerang kerajaan sehingga menjelang pilihan raya umum akan datang.

Katanya, parti pembangkang percaya isu tersebut dapat menghakis keyakinan rakyat terhadap kerajaan.

Tetapi langsung tidak sensitif dan simpati terhadap masalah yang rakyat terpaksa tanggung ekoran kenaikan harga minyak dan barangan.

Kita menyeru beliau agar turun bertanyakan khabar penduduk di dalam kawasannya seperti di Kg Pulau Sayak yang susah. Jangan hanya duduk di Kuala Lumpur di atas kerusi empok sahaja.

Hujah dangkal beliau mudah sahaja. ``Bukan kita yang menentukan (kenaikan harga minyak) sebaliknya mengikut harga pasaran dunia,'' katanya.

Tetapi bukankah kerajaan bertanggungjawab menjaga kesejahteraan rakyat dan membantu rakyat dengan keuntungan Petronas yang berbilion ringgit. Jangan cuba memperbodohkan rakyat.

Beliau mengulas penganjuran siri demonstrasi membantah kenaikan harga minyak di ibu negara oleh parti pembangkang pada setiap hari Jumaat sejak dua minggu lalu.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59